Wednesday, April 17, 2013

Pekan Mundok

ohhhh that place,1st time saya dengar..hehhhe...
Meh kite cerita ckit yer.y nih aku google yer :  

PEKAN MUNDOK yang terletak di pinggir Sungai Golok Thailand amat terkenal. Jika dari Malaysia Pekan Mundok ini terletak di seberang sungai Bukit Lata, atas sedikit pada Kg Terusan (jika dari Rantau Panjang), iaitu di jalan lama Pasir Mas - Rantau Panjang.

Mundok terkenal pada hari-hari 'NAK/NAB/NAT(kirenye pasar besar la)' IAITU HARI JUMAAT PALING TOP, DAN ISNIN. Inilah hari-hari yang popular di MUNDOK ini.(tp pakcik aku kate dah tukar harinye)

Dengan keluasan kawasan perniagaan lebih kurang dalam lingkungan 5 ekar persegi, kawasan ini dipenuhi dengan para peniaga yang menjual pelbagai jenis barangan, terutama barangan asas dan keperluan harian. Bab kate astro MACAM-MACAM ADA

Ahaa hari tuh kakak2 aku sume dah balik kl.tinggal la aku,adik n pacik kt kg.Malam tuh pakcik aku ckp esk kite g mundok(WHATS mundok..dalam hati ckp)so pakcik aku pesan just bangun awal.Esok pagi aku pOn bangun,pakcik aku ckp jom siap2 kite pegi sana.wahh aku macam ye ye je ciklan aku nih..hahah...dalam2 xpercaye tuh aku pon bersiap.

Ohhh upenye ade sepupu pakcik aku nih folo skali,kire die tuh mmg power la bab2 jalan nih.banyak ckp pulak tuh.xsunyi kerete tuh dengan potpetpotpet nye..so kami pon pergi ke sana.aku,pakcik aku.adik aku n sepupu pakcik aku 2orang...ohh hari tuh jugak kami plan nak balik kuala lipis yer.coz esok tuh aku kene balik kl..

Dalam pukul 10 lebih kami gerak ke sana..waktu tuh aku mmg xdpt imagine thats place...tbe2 sampai kt seberang sungai,pakcik aku park kete,dlm hati tertanye2 jugak la.pastuh pakcik aku kate,tuu haa Mundok..hahaha..alahai dekatnye laaa.jap aku search gambar,
ahaa macam nih la keadaanye.ohh y mcm ade kampung tuh la Mundok.kite kene menyeberangi sungai tuh je.pegi balik naik bot kene bayar RM2..so safety or x.kite kene pandai2 la yer.Tp insyaallah safety... aha dah sampai sna,barang2 kt c2 mmg murah.beza sangat ngan wakaf che yeh ade la dalam rm5-rm8...aku beli baju n baju mak kirim.ohh kakak aku kirim toto narita kat cni  sangat murah..jeans2 jugak sangat murah..we take time kt c2 only 45 minute,1 hour macam tuh je,coz nak cepat sbb lepastuh nak balik pahang pulak..ahaa mmg rase xpuas hati n lau boleh nak pegi lg kt sn.hahahahah.Pantang nampak brg mUrah la mak ekin nih..hahahha...eh cape xsuke baramg murah kan..hahha...

 (baju kuning nih cousin mak aku)                  with kak ani(cousin mak.banyak giler kakni shoping)










Muka happy ke xcited tuh..hhahaha....
Maybe next trip kite ke cni lg yer..hahha....ohhh tp hari 2 die msg aku gni

die  : ade mane?
aku : duduk kat molok
die  : haaa molok ke golok?
aku  : betul la molok.
die   : mengiyekan aje
aku  :eh molok pulak,mundok la...(hahhah,ketawa dlm hati)
die  : kekekekkekekek.......

okk fineeeeeee


 




No comments:

Post a Comment