Sunday, July 26, 2009

banyak makan

aaaaa.aku nih kuat mkn gak rasenyer.nak2 lagi ade membe mcm si lia tuh.kuat mkn 2 pon coz ade orang belanja membe aku tuh la..so aku pon tumpang sekali laa.jom nengok hasil pemakanan kitorang......
niih aku pnyer lauk..ayam masak kicap,sambal petai.sayur campur..
sebelum dan selepas

nih membe aku punyer....sambal petai.ikan goreng
sebelum dan selepas

y kfc nih ade orang belanja membe aku tuh...tp orang yang belanje 2 xde waktu nih.org 2 keje kt laut(pakwe membe aku)hehehe
sebelum dan selepas

huuuuuu rezeki dari Tuhan,Alhamdulillah...n thanxs yang belanja tuh






Monday, July 20, 2009

proposal

uwaaa aku n the gang kene wat proposal untuk kusus statistik n econometrik laa..dalam maser 2minggu lagi kene submit. n then lecturer akan approve or reject tajuk kiter 2...huhuhu pening kepalo deng nk wat tajuk aper erk....kene aplikasi persamaan matematik dalam ekonomi ke dalam bentuk ekonometrik(aku raser btol la aku sebut tu)....huhuhuhu...so aku n the gang telah bertungkus lumus untuk merangka tugasan nih...jangan pening-pening yer syikin...hopefully success dalam menyiapkan tugasan nih...cayok..cayok...

rajinnyerrrrr

aaa setakat nih aku dah ader 3orang anak sedara.anak abg aku 2orang.sorang anak akak aku..semuanyer perempuan..kakna awak biler pulak?damia nurqistina.delisha nurqistina n mia zarin saffiya...sumenyer comey2 coz ikot muker nenek die...heheheh.dorang nih kire leh harap gak ar wat kejer..kalo xpercayer jom nengok nih..
  • mia sedang tekun mendengar arahan dari neneknyer

  • kusyuknyer kak damia wat kejer,mia curi tulang

  • mia bukan wat kejer,main air kejernyer

  • delisha kecewa xdapat tolong nenek wat kejer

aaaaa next tgu giliran kakna pulak...aku lambat lagi.....studyhard,workhard key......ummuahhh


Saturday, July 18, 2009

sehabis menjerit

posing dulu.........

ni nak citer. semalam 17 julai 09 aku n membe2 aku telah pegi ke queensbay. aku ingat depa nak jalan2 jer, so aku on jer la.kami seramai 6orang telah bersama-sama menaiki bus rapid dalam kul 12.45pm..pas sampai2 jer, upenyer dorang dah ader plan taw.dorang terus ke tempat yang disasarkan iaitu tempat bermain rollerblade....uwaaaa terujanyer aku.. sb mmg dah lamer aku teringin nak p men kt situ. tp belom berkesempatan...tp y syoknyer timing bermain unlimited taw...tp kitorang dah xdayer nk men, sb mase muler2 asyik jatoh taw,sakit2 badan aku nih.pas2 asyik bergantung kt tepi2 dinding jer.pas2 bler jatoh sekuat hati menjerit.ade aku dgr orang kt c2 kater, depa nih mcm nengok citer seram.hahahaha, tp makin lamee kitorang dah pndai dok kt centre court 2.hehehehe..pas2 kitorang possing maut jap n then p cari tempat solat......aduh sakit ooo badan aku nih,,makkkkkkkkkkk.......bdn org sakit....

Wednesday, July 15, 2009

senamrobik

aaa dapat gak aku join senamrobik untuk sem ni.kire untuk unit ko-k la.aku suke weh bersenam2 nih.so 16julai 09 adakah 1st day meeting untuk ahli2nyer bertempat di dewan harmoni iaitu desasiswa bakti permai...so automatically setiap isnin n khamis kul 5-7ptg, maser aku diluangkan untuk senamrobik nih la.syokkknyerrr...aku ingat lg waktu ade karnival kt kula lipis, uuu pagi ahad 2, ade senamrobik n poco2 n live kat tv taw. ape lg semangat nih aku bangun kul 7pagi n gerak anak buah aku yang umurnyer 1tahun7bulan untuk ke padang bersama-sama aku. n ofcoz la ibu dier ikot sekali.dlm kul730 stat la. mak aku pulak nengok kitorang dari tv jer...maser 2 anak buah aku la peserta paling kecik sekali...n aper lg,cameraman asyik fokus kt kitorang ajer.heheheheh...tp xamik gmbar la waktu nih. tp ini lah anak buah aku n boleh jadi bestfriend aku la.ni die cik mia zarin saffiya




Saturday, July 11, 2009

johnson's baby

aaaaaaaaaaa ni cek nk habaq(owh tbe2 terkelua loghat peneng)...antara banyak-banyak produk kat malaysia nih,produk johnson's baby nih la yang menjadi favourite aku walaupun ia bukan keluaran Malaysia..tp ade jugak aku support local product key...bab kater slogan" belilah barangan buatan malaysia" Dulu waktu kecik-kecik my mum selalu bg kitorang adik beradik pakai bedak johnson ni taw.so automatically dah besar ni pon, kitorang(aku n akak2 aku) tetap guna bedak ni. Aku bukan nak promote,TP kalo hangpa try PAKAI johnson BABY milk BATH 2, aaaa MSTI korang dapat raser transformasi kulit korang taw..feel soft jer...hehe(mcm skema jer aku ckp)......aaaa.bek try...nih aku nak tunjuk ckit produk johnson baby yang aku guner.....powder,lotion,n milk bath....(untuk stok 1 sem)heheheh

something new.....


hello....erm yesterday i beli something new taw....iaitu jeng jeng..digital camera.jenama panasonic.puas aku servey 1 pineng taw.chewahh...akhirnyer kompleks bukit jambul y menjadi pilihan...nt aku bg la korang tgk taw..wait key....hahahaha....akhirnyer sem5 baru aku berkesempatan untuk membelinyer...kebetulan semalam ader promosi taw..dari harga ribu2....akhirnyer menjadi ratus2...so cukup ker, duit belanja aku kt cni nt?ehem222...tepok dada tanyer diri sendiri...uwauawauwa....xpe la kalau xcukup abang aku kan ader.(jangan marah yer besham)...akak2 aku pon ader.huluq2 la ckit....korang kan abang n akak2 aku yang paling best didunia....hehehe....tapi pader kebiasaannyer biler dah akhir2 sem nt,time nk exam 2, aaaa time 2 baru la abang n akak2 aku jd mangsa sbg bank aku..erm xpe nt aku dah kejer,aku akan bls jasa baik korang 2......aaaa 2 la untungnyer ade abang n akak ni taw....(tp aku raser mst dorang jeles aku beli camera ni,terutamanyer besham la,kui333)......so aku akan jaga camera ni elok2,mcm aku jager kunci bilik aku.hahahaha....aa sbnrnyer camera nih ade 3 colour.pink,blue n black.tp colour yang menjadi pilihan aku ialah......jeng,,,jeng.....




inilah kotaknyer...jenamernyer sekali........
ahh berdebar-debar nak bukak....




aaaaaaaaaaaaa......ini la aku punyer camera.........................pink colour





so camner?ok x?tp function kat dalam nih, best wehhh..............okeh see you bebeh......











Friday, July 10, 2009

mimpi??sem baru??

assalamualaikum...salam sejahtera..hai entah mimpi ape la aku ngah malam2 gni, tbe2 jer raser nk create 1 blog.ketinggalan ckit.hehehehe.whatever aku dah berjaya menciptanya, tanpa tunjuk ajar dari sesaper pon.huihhh....amik masa jugak laa.tp xmahir lg laa nk wat yang lebih2 creative 2... now dah mula sem baru..06 julai 2009..thats mean aku dah masuk sem 5 laa..tinggal 1 sem lagi, harap2 aku success...doakan aku...biase la permulaan sem nih xbanyak kejer lagi n xbanyak lagi mender yang nak dpkirnya..so bolehla aku meluangkan maser dan menghabiskan maser dalam blog baru aku nih.hehe...aaa sem nih agak berat la jugak paper yang aku amik.falsafah penyelidikan sosial, statistic gunaan & econometrik, ekonomi kewangan, ekonomi sektor awam...Tp yang menarik bagi aku skang ialah ecomomic of public sector..aku raser tertarik sangat ngan paper nih..,Tax-government-spend.......ermm....adakah agak keterlaluan aku menceritakan semua ini????(ahh blog aku,ske ati aku la)hahahahaha....aaa sem ni jugak, aku dah kene pindah blog n bilik lain daa. rumate aku bdk 1st year from machang & klang. 22 okey....tp waktu nak pindah bilik 2.....ahhhhhh seksenyer zahir n batin aku... mane taknyer kener angkat barang2...semuanyer 2 kotak n 1 beg besar...korang bayangkanla mcm maner,,,,tp mujurla ade member2 aku yang sudi membantu.... especially for lia n niesa,,if xder korang maunyer tgn aku nih dah sakitt...2 la org ckp...YANG BERAT SAMA DIPIKUL,YANG RINGAN SAMA DIJINJIJNG.......



ehem2 memperkenalkan niesa n lia.mmg dorang nih boleh diharap. kalo nak bantuan dari dorang, call me key.hahahha (gambar di atas)hehehe