Saturday, October 22, 2011

berdiri di atas kaki sendiri

wah2...berdiri di atas kaki sendiri lau berdiri atas kaki org lain xleh eh?hahahah
wah ayat tuh stand for BERDIKARI la kan....haaa aku mmg seorang y berdikari.mane x nye masuk form 1-5 dah duduk asrama.pehh basuh baju sndiri,iron baju sendiri n sumenye sendiri.
ayah mak aku pulak seminggu sekali mesti dtg...walhal umah aku ngan hostel tuh dekat sgt..tp stil dok asrama..berdikari kan aku..n tiap2 minggu feel sedey je nak balik hostel..biase la aku kan anak y manje...then form 6 dok umah..sbb ayah aku xbg dok hostel.ok la best la.sbb tuh result stpm aku gempaq coz dok umh.xyah pk2 lapa ke,nk mkn megy ke,nk basuh baju ke..bestt..

pas2 dah result gempaq ofcoz la dpt masuk u..amik kau terus tercampak kt utara nuh..peneng..huuu lg feel sedey tuh dtg beb..huahuhauhua..3taun dok sane mmg aku betol2 berdikari la..pakwe pulak jauhhhh nun di sana..mmg everything sendiri la.nk blik kg ke apeke haa naik la bus g terminal nuh...tp membe ade moto ok la kan..i love u niesa n lia...korang best...

now dah keje still berdikari la kan.tp ok la coz kakak,pakwe sume dekat..sakit2 ke ade la org dtg bawak kfc..thanx awak..hahah..awak mmg best coz ari tuh 1 plastik awak bwk strepsil tok saye..ahahha..terus sakit tekak hilang..


aaa kalo nk ikotkan cite pasal berdikari nih leh cipta 1 novel kot..ahahah...kdg2 my sayang lau die kusus lame2 tuh die tinggal la moto kat aku..n senang ckit la nk jaln2 kan.mmg la bkn aku y bwk moto tuh tp rumate aku la..aku sopan kan susah ckit nk bwk moto..huahuhau..(padahal aku xreti bwk kt jln besaw2) stakat bk kt taman2 tuh ok la.

now aku nk kua,moto xde ape xde,pakwe xde.so aku n rumate ku nk bersiap sedia g subang perdana naik bus..1st time sejak dok umh sewa nih nk nek bus...aaa nt aku continue la..bye2..moga2 cepat la bus tuh..

........................continue..........................

ok la dah sedap menghabiskan duit leh la sambung kembali yer..haha..padahal beli ape la sgt kan..ishk korang taw x bus rapid kl tuh dah kene touch by card..eh xkan la touch pakai kertas kan..huhu..dah xnk cash taw..nk xnk td melayang la rm10 tp share 2 la...huhu...aha korang ade ke kad tuh?aku ketinggalan ckit la yer..

td nk balik tunggu bus lame betol.drp x lapa terus lapa ta..ishk..eh bkn ke tajuk entry aku pasal berdikari ke..haha..tersalah topik lak..hahai..tp betol la kita kt dunia nih mmg sentiasa n saling memerlukan..lau xmemerlukan sape2, haa ko hidup la kt dunia ko sendiri..so aku hapy ngan org2 y ade kt sekeliling aku..







slow conection

ok sejak 2menjak nih apsal la celcom bb nih slow sgt.xpaham aku
RI TUH upenye aku byr tok 3bln bil bb nih.jd mmg bulan nih aku xshoping lgsung..kesian aku,hohoho...xhabis2 ngan bodband la.

now xsabar nk tunggu raye aji..knp?knp?sebabnye bulan tuh adalah bulan y best...nk taw lg nape..sebabye ade la...

macam biase la dah nk stat school holiday nih macam2 aktiviti ade kt tempat aku tuh..

1st-29 n 30 okt ade open day..lauch our noble kids
2nd-4nov..before cuti raye aji ada 2nd report card day..jumpe parents lg
3rd-12nov..go to pd..
4rd-19n0v...our graduation day/concert

......then school holiday....

so sejak 2menjak nih mcm buz la..atau aku saje2 wat buz..actually our preparation for concert macam sumenye dah ok.the children have a good memorize...nt teacher blanje..alaalla..sweetnyee teacher..

now i still looking for a good job..so i always workhard for that..murahkan la rezeki Mu Ya ALLAH...AMIN....

DAH LAME AKU XPUBLISH PIC AKU KAT CNI EH..HAHAHH...malu la sbb aku kan comey..hah..sila muntah..

okla y kt bawah nih pic waktu 1st report card day..june x clap aku.we need to do project about planet and finally its done..ok la cantik la model2 kt bwh nih..hahahh



ok la tgk la puas2 yer..peace



Monday, October 3, 2011

celcom broadband

senyum dulu..peace..hahahha
knp?knp?sbb saye dah pakai broadband dan lepas nih sye blh update selalu diari saye nih..
saye continue y kakak sye punye je.n sbb sy nk gune sy kene byr untuk 2bln tuh la.lau amik y baru pon still the same price kan..ok la line kt umah sewa nih laju jugak..

so budget shoping for this month turun ckit yer...hahahhahahahah...gelak puas...

thats all kot..xsbr nk tunggu 051111

Saturday, October 1, 2011

1 yaer ago...

assalamualaikum w.b.t...
uishh lame nye xsinggah disini.rindu sangat,& nasib baik ingat lagi pasword nih..
persoalan pertama,mesti nak taw aku skang wat ape la setelah sekian lame menghilangkan diri,setelah tamat pengajian di usm dulu..actually aku masih berdiri di bumi malaysia ini..wah..xde servis la nk akses intenet..laptop aku pulak dah tunngu mase je tuh nak kene beli baru..huhuhu

aku skang sudah bekerja,tp keje biase2 je la..stakat nk shoping,karoeke, tuh on je..hahahai,tetapi masih mencari kerje y setaraf dengan aku la..sabar yer semue.insyaalah ade la rezeki aku tuh.tp aku nak ckp aku happy..why?why?coz ade

korang semue ape ce..cube cite cube cite..same mcm aku gak ke,dah lame xupdate blog tuh..hahahaah.

lastly nak ckp..aku mis all kawan2 aku taw..ummuahhh