Saturday, November 14, 2009

sejarah..

aaa aku nak tnyer korang nih..meh cni.meh cni..korang tau tak pasal pemimpin2 negara kita yang terdahulu n skang?aaa aku ader cter best punyer..(best ker)hari tuh, aku p beli makanan kat cafe kan..pastuh kan makcik tuh bungkus la guner paper kan..pastu kan..pastukan..aku tertarik betol paper yang makcik tuh guner..pastuh aku amik la aku simpan..wowowowo..nak taw pasai per?aa meh dekat..meh dekat..skang kalau tnyer sape Perdana Menteri kite yang ke-6 korang of coz la taw kan...tapi cthnyer kalo ade orang tanyer : cik/en taw x, Berapa tahun/lame Perdana menteri 1@2@3@4@5 memerintah negara kita??korang taw x??aa kalo nak taw..jom kiter imbau sjarah jap...actually aku penah dgr soklan nih ditanyer kat dalam tv..macam2 pakcik2,pekerja2, student2..jawab taw..sumenyer x bape nak kene.huh..y menulis nih taw ker?sebab tak berape pasti tuh la aku simpan paper tuh...DLM PAPER tuh memang menarik la sebab nye byk info and colouring taw..aku suke aku suke..kalo korang xsuke jgn scrol ke bawah..hahahahah..enjoy ur reading..ngeeee


p/s:if xnampak korang zoom la gmbar tuh..

PM 1 & 2


PM 3&4

..

PM 5&6

best x?best x?if xbest why korang scrol sampai cni????hihihihihi..kekekek

Wednesday, November 11, 2009

pelik la

ngape erk?korang raser x ape yang aku raser?aaa mesti rase jgk la.confirm...aku raser mls gler nak stdy....fikiran aku macam dah ade kat umah..iyer korang pon samer kan...fikir nak cuti dah kan?...btw stdy tuh mesti wajib skang nih..nt kang xdapat jawab exam baru taw..aaa...jom concentrate key..jap2 sebelum tuh aku nak wish kat pakcik aku ciklan:- happy birthday..y ke tut..tut..aku taw...tp ciklan, u still young...hopefully semoga dimurahkan rezeki, dipanjangkan umur..dan dipercepatkan jodoh(tp kalo pakcik aku nih dah kawin, xbest la..sebab dier adelah pakcik yang paling best kt dunia nih..kalo dier dah kawin, mesti die kene layan istri die..so cpe nk lyn kitorang?huhuhu)k la gua stop cni dulu..papai..


Monday, November 9, 2009

hohohoho

ok nak stat kat maner erk???ermm 1stly aku dah habih exam untuk 3paper..baru 3paper..tinggal 2paper lagi..17 n 20 nov..2minggu lagi tuh....ari tuh dah usaha jawab molek2, tp soklan tuh kua senang sangat daa...dah xdapat jawab sebab asyik fokus tajuk y susahhhhh jer.....hahahaha...uuu sem nih raser pointer macam tut..tut je..hehehe...xsabar arr nak balik kg..rindu kat mak, abah,yang len xrindu pon..huahauhauhua...rindu nak makan masakan mama tercinta.jage la balik nih aku nak makan puas2..huh..kalo abah kol, mesti dier pesan kat aku makan tuh banyak2..dan makan makanan yang lazat2..uwahhh....riso sgt anak dier nih xmakan.aaa caring giler ayah aku nih..love u..
nanti jiran aku Dayu nak kawin..22 nov..aa xtaw la sempat ke x aku nak pegi..yer la kan nt abih exam 20hb tuh, nak ngemas2 brg ec dalam kotak, pastuh nk p letak kat bilik stor lagi..pastuh nak balik ke pahang mengambil maser yang beberpa jam lamenyer..huh.kalo ade bus direct peneng ke kuala lipis kan best gituh..xyah singgah banyak2 perhentian...wahai mereka y terlibat.... u all, mesti pertimbangkan cadangan aku tuh....bkn ke KUALA LIPIS NIH GLEMER......aku mls btol sampai je pudu..kene p pekeliling nek bus kat situ..MAKA...sebab
itulah aku selalu lepak umah akak aku kat subang tuh dulu....lepak2 ngan anak sedare aku yang comel tuh...TP KAN.... kalo ikotkan hati mak aku tuh, maunyer dier xnk aku singgah maner2, suh aku balik umah terus..maklumla mak rindu kat aku la tuh...ngeee. if aku singgah umak akaak aku tuh, maunyer aku lepak2 situ 2,3 ari..pastuh baru aku balik kg...bkn pe..mia tuh rindu kat aku..nak manje2 lebih ngan aku...ngeee...ahhh ape entah aku melalot....tp cuti rayer nih..ade orang tuh nak ajak aku balik kg sekali..itu akan dpertimbangkan..huahuahuaha...cpe?cpe?cpe?ader laaaa...mintak la cuti tuh awal ckit..kalo lewat2 aku mls layan..pastuh aku nak merajuk..kekekekek

ni la dayu..nih waktu dier bertunang...semoga berbahagia ngan insan tercayang...


our memory at rest house kuala lipis....aku.kakna.kakngoh.jery.ciklan,.mia& amar


Thursday, October 29, 2009

rehat sebentar...

huuuu stdy maut punyer aku..tdo lewat, bangun lewat..haa elok la tuh...tp facebuk tuh layan la jugak kan...xkan nak concentrate pd stdy jer..yer la time mkn..layan la tenet jap..ngeeee..tp kalo stdy mlm, haaa mesti roti nih selalu aku kerja kan..lapo weh tgh2 mlm...


ok la..nk smbg stdy smule....

Thursday, October 22, 2009

hari ini dalam sejarah..cewahh...

haa pagi tadi clss bi yang terakhir...haaa tbe2 teacher aku yang baik, cantik, yang pandai mengajar namenye pn zarina telah membuat seprais kat kitorang taw..die telah memberi kepada kami..jeng..jeng..
sedap sangat.....yummy...
p/s..thanx teacher.....kalo sume lecturer kat cni mcm tuh kan best......heheheh..demand la plk..kalo myresult gempaq, sayer blanje techer plk...(sebenarnye tmpat aku sokmo kt dpn sekali n tepi aircond tuh,,coz x la raser aircond sgt..mau x...pagi2 g class tuh, kalo kene aircond maunyer mengantuk..nasib la class pagi nih sekali seminggu jer.ngee)..ape2 pon pagi td aku mmg happy sgt....:-)

Then, pas abis class tuh, aku pon p tuto ekonometrik buat kali yang terakhir..cewahh...tbe2 dah nak abih tuto tuh, my tuto mr tang, telah meberi tips2 menghadiri temuduga kerja untuk masa akan datang...owh...best gak...sebab die nih dah berpengalaman selama beberapa tahun menjadi tukang interview orang..aku dgr la.best gak citer die

Pas abih tuto tuh...aku, matun and tan siang yew, telah pergi menghantar asigmen kitorang...pas tuh kitorang pon mengada-ngada nok bergambor..hahah..kitorang sajer ajak tan, agar die boleh menjadi kameraman untuk kitorang..hahahah...thanx a lot...
At last....ape dah jadi ngan tan nih..mengamok gamaknyer...kene suruh itu..suruh ini..hahahahah.ramai orang nengok..cehcehceh...
thats all...bye2....

Tuesday, October 20, 2009

hai

nothing to said...






Saturday, October 17, 2009

eviews6.0

yaaa...akhirnye aku dah semakin paham nak guner perisian eviews nih..n finally projek aku dah hampir siap n nak submit this friday...mane x nyer..kul 4 pagi baru tido wat kejer nih then terlepas subuh..ishk3...kul 12 lebih baru bagun....ape nak jadi la...thanx kat membe2 aku...seriusly mule2 aku mmg xtahu nak wat..ade ke patot aku suh membe aku masukkan data dalam eviews tuh..ishk aku pikir xleh jadi kalo macam tuh..then balik bilik aku install perisian tuh..then aku try wat sendiri slow2...tgk instruction kat nota..then...wah...senang jer upenyer nak masukkan data nih...so bile dah pandai tuh..raser mcm best sgt..yer la..nak seribu dayer, xmau seribu dalih..betol dok???...thats all..nak smbung wat kejer nih...

Sunday, October 11, 2009

aerobik....

iiii....dulu ingat x...aku penah ckp aku suke sgt join aerobik...so aku telah menjoinkan diri aku untuk amik ko-k aerobik pada semester nih.setiap isnin n khamis kul 5-645 ptg, ade latihan aerobik taw...so dah lame la abih n dah dpt result pon. dengan bangganya aku dapat A.myb bcoz aku dah perform yang terbaik waktu wat performance kat sir Geoge tuh...kitorang kene perform dalam grup but dinilai berdasarkan individu..so thanx kat membe2 grup aku, yang byk beri tunjuk ajar, berlatih same2, and saling mendengar pendapat masing2 dalm membuat step tuh...aku rase grup kiter mmg yang terbest waktu tuh...lepas nih susah dah nk jumpe korang semue bcoz semunye dari kos n desasiswa yang berlainan...aaa kami pakai tshirt yang color samer taw just pay $5 cox membe aku, ayu dapat cari sponser. n kepada eza, thanx sebab cari kan baju nih.mmg cantik. sampai sir puji...x cayer, nanti tengok la baju kami.mmg nice sgt....so rase mcm nak perform selali lagi la.xpuas.hahahha.20minit tuh kami perform..best sangatt...miss u alll.mmg xdapat lupe kenangan ngan korang sume..muahh
aku, ayu n eja..kat blakang tuh ai yin....


dah ciap berlatih sebelum nk perform...



sebelum nak perform posing dulu........







the end..posing ngan sume grup n sir george



Saturday, October 10, 2009

1 MALAYSIA

minggu ni usm ade wat program 1 siswa 1 malaysia. macam2 program la ade.aku juga x ketinggalan untuk menyibukkan diri aku kat event mcm tuh.ngeee.mlm td ade program handshake..different culture wat performance.then ade pesta pelita...PESTA TANGLUNG, eee macam2 la...so lyn pic ni jer la








ramai tau orang datang......

ni la coursemate aku yang aku sayang2 sgt...





thats all......ngeeee



































Friday, October 9, 2009

stdy time

owh, raser macam cepat jer maser berlalu. mane taknye, tinggal lagi 2miggu for kuliah and tutorial. then start la stdy weeks..then exam time..wawawawa banyak lagi yang tak stdy. now byk koje kene wat. asigmen kewangan baru jer siap. asigmen econometrik xwat aper lagi.cover page, penghargaan tuh aku siap la. hehehehe. yang len xpaham weh...nak guner perisian eviews tuh, mak oih banyak susah.lain la kalo just consentrate for this subjek untuk 3taun.ini kang, just amik masa sebulan nak kene taw mendalah eviews nih maksudnyer 4hours je taw.... sume membe aku terbeban. nasib ade geng..ngeh33......then asigmen sekto awam pon xsiap ag, nasib la wat in pairs.kurang beban.ngeh33..,then ade quiz kewangan....wawawawa banyak nyer..nasib la badan, sape suh jadi student,,ngeh33....tapi waktu nih la nk kutip ilmu2 tuh tok dijadikan panduan utk masa akan datang..cewah...aaaa dah nak habis sem nih, duit ptpt pon dah xde....nasib la ade insan yang sudi mendermakannya..saper lagi kalo bkn mak, abah n tut tut tut...kepada abangku besham yang terjebak kat dalam blog nih, hulurkan tangan, ringankan beban key...huhuhuhu...

Saturday, September 26, 2009

kembali berblogging...

waaa dah berhabuk pon page blog aku..dah lamer xcreate something y new...bkn pe..rase macam malas jer...ape2 pon...masih x terlambat nak ucapkan selamat hari rayer maaf zahir batin..taun nih kami berayer ni kota bharu kelantan..wawawa jalan sgt sibuk sekali...bertolak dari lipis kul 1 am...tapi kul 6 lebih baru sampai ke kg halaman trcinta...rayer taun nih macam taun2 dlu gak....still dapat duit rayer..alalalalala...tp nyer...gelang aku hilang daa.uwaaaa.mungkin terlalu banyak kot wat kerja..sampai xsedar ble mase gelang tuh tercicir..aduihh..dah la gelang tuh orang bagi....ape2 pon, kepada semua rakan2, selamat kembali ke kampus....

Sunday, July 26, 2009

banyak makan

aaaaa.aku nih kuat mkn gak rasenyer.nak2 lagi ade membe mcm si lia tuh.kuat mkn 2 pon coz ade orang belanja membe aku tuh la..so aku pon tumpang sekali laa.jom nengok hasil pemakanan kitorang......
niih aku pnyer lauk..ayam masak kicap,sambal petai.sayur campur..
sebelum dan selepas

nih membe aku punyer....sambal petai.ikan goreng
sebelum dan selepas

y kfc nih ade orang belanja membe aku tuh...tp orang yang belanje 2 xde waktu nih.org 2 keje kt laut(pakwe membe aku)hehehe
sebelum dan selepas

huuuuuu rezeki dari Tuhan,Alhamdulillah...n thanxs yang belanja tuh






Monday, July 20, 2009

proposal

uwaaa aku n the gang kene wat proposal untuk kusus statistik n econometrik laa..dalam maser 2minggu lagi kene submit. n then lecturer akan approve or reject tajuk kiter 2...huhuhu pening kepalo deng nk wat tajuk aper erk....kene aplikasi persamaan matematik dalam ekonomi ke dalam bentuk ekonometrik(aku raser btol la aku sebut tu)....huhuhuhu...so aku n the gang telah bertungkus lumus untuk merangka tugasan nih...jangan pening-pening yer syikin...hopefully success dalam menyiapkan tugasan nih...cayok..cayok...

rajinnyerrrrr

aaa setakat nih aku dah ader 3orang anak sedara.anak abg aku 2orang.sorang anak akak aku..semuanyer perempuan..kakna awak biler pulak?damia nurqistina.delisha nurqistina n mia zarin saffiya...sumenyer comey2 coz ikot muker nenek die...heheheh.dorang nih kire leh harap gak ar wat kejer..kalo xpercayer jom nengok nih..
  • mia sedang tekun mendengar arahan dari neneknyer

  • kusyuknyer kak damia wat kejer,mia curi tulang

  • mia bukan wat kejer,main air kejernyer

  • delisha kecewa xdapat tolong nenek wat kejer

aaaaa next tgu giliran kakna pulak...aku lambat lagi.....studyhard,workhard key......ummuahhh


Saturday, July 18, 2009

sehabis menjerit

posing dulu.........

ni nak citer. semalam 17 julai 09 aku n membe2 aku telah pegi ke queensbay. aku ingat depa nak jalan2 jer, so aku on jer la.kami seramai 6orang telah bersama-sama menaiki bus rapid dalam kul 12.45pm..pas sampai2 jer, upenyer dorang dah ader plan taw.dorang terus ke tempat yang disasarkan iaitu tempat bermain rollerblade....uwaaaa terujanyer aku.. sb mmg dah lamer aku teringin nak p men kt situ. tp belom berkesempatan...tp y syoknyer timing bermain unlimited taw...tp kitorang dah xdayer nk men, sb mase muler2 asyik jatoh taw,sakit2 badan aku nih.pas2 asyik bergantung kt tepi2 dinding jer.pas2 bler jatoh sekuat hati menjerit.ade aku dgr orang kt c2 kater, depa nih mcm nengok citer seram.hahahaha, tp makin lamee kitorang dah pndai dok kt centre court 2.hehehehe..pas2 kitorang possing maut jap n then p cari tempat solat......aduh sakit ooo badan aku nih,,makkkkkkkkkkk.......bdn org sakit....

Wednesday, July 15, 2009

senamrobik

aaa dapat gak aku join senamrobik untuk sem ni.kire untuk unit ko-k la.aku suke weh bersenam2 nih.so 16julai 09 adakah 1st day meeting untuk ahli2nyer bertempat di dewan harmoni iaitu desasiswa bakti permai...so automatically setiap isnin n khamis kul 5-7ptg, maser aku diluangkan untuk senamrobik nih la.syokkknyerrr...aku ingat lg waktu ade karnival kt kula lipis, uuu pagi ahad 2, ade senamrobik n poco2 n live kat tv taw. ape lg semangat nih aku bangun kul 7pagi n gerak anak buah aku yang umurnyer 1tahun7bulan untuk ke padang bersama-sama aku. n ofcoz la ibu dier ikot sekali.dlm kul730 stat la. mak aku pulak nengok kitorang dari tv jer...maser 2 anak buah aku la peserta paling kecik sekali...n aper lg,cameraman asyik fokus kt kitorang ajer.heheheheh...tp xamik gmbar la waktu nih. tp ini lah anak buah aku n boleh jadi bestfriend aku la.ni die cik mia zarin saffiya




Saturday, July 11, 2009

johnson's baby

aaaaaaaaaaa ni cek nk habaq(owh tbe2 terkelua loghat peneng)...antara banyak-banyak produk kat malaysia nih,produk johnson's baby nih la yang menjadi favourite aku walaupun ia bukan keluaran Malaysia..tp ade jugak aku support local product key...bab kater slogan" belilah barangan buatan malaysia" Dulu waktu kecik-kecik my mum selalu bg kitorang adik beradik pakai bedak johnson ni taw.so automatically dah besar ni pon, kitorang(aku n akak2 aku) tetap guna bedak ni. Aku bukan nak promote,TP kalo hangpa try PAKAI johnson BABY milk BATH 2, aaaa MSTI korang dapat raser transformasi kulit korang taw..feel soft jer...hehe(mcm skema jer aku ckp)......aaaa.bek try...nih aku nak tunjuk ckit produk johnson baby yang aku guner.....powder,lotion,n milk bath....(untuk stok 1 sem)heheheh

something new.....


hello....erm yesterday i beli something new taw....iaitu jeng jeng..digital camera.jenama panasonic.puas aku servey 1 pineng taw.chewahh...akhirnyer kompleks bukit jambul y menjadi pilihan...nt aku bg la korang tgk taw..wait key....hahahaha....akhirnyer sem5 baru aku berkesempatan untuk membelinyer...kebetulan semalam ader promosi taw..dari harga ribu2....akhirnyer menjadi ratus2...so cukup ker, duit belanja aku kt cni nt?ehem222...tepok dada tanyer diri sendiri...uwauawauwa....xpe la kalau xcukup abang aku kan ader.(jangan marah yer besham)...akak2 aku pon ader.huluq2 la ckit....korang kan abang n akak2 aku yang paling best didunia....hehehe....tapi pader kebiasaannyer biler dah akhir2 sem nt,time nk exam 2, aaaa time 2 baru la abang n akak2 aku jd mangsa sbg bank aku..erm xpe nt aku dah kejer,aku akan bls jasa baik korang 2......aaaa 2 la untungnyer ade abang n akak ni taw....(tp aku raser mst dorang jeles aku beli camera ni,terutamanyer besham la,kui333)......so aku akan jaga camera ni elok2,mcm aku jager kunci bilik aku.hahahaha....aa sbnrnyer camera nih ade 3 colour.pink,blue n black.tp colour yang menjadi pilihan aku ialah......jeng,,,jeng.....




inilah kotaknyer...jenamernyer sekali........
ahh berdebar-debar nak bukak....




aaaaaaaaaaaaa......ini la aku punyer camera.........................pink colour





so camner?ok x?tp function kat dalam nih, best wehhh..............okeh see you bebeh......











Friday, July 10, 2009

mimpi??sem baru??

assalamualaikum...salam sejahtera..hai entah mimpi ape la aku ngah malam2 gni, tbe2 jer raser nk create 1 blog.ketinggalan ckit.hehehehe.whatever aku dah berjaya menciptanya, tanpa tunjuk ajar dari sesaper pon.huihhh....amik masa jugak laa.tp xmahir lg laa nk wat yang lebih2 creative 2... now dah mula sem baru..06 julai 2009..thats mean aku dah masuk sem 5 laa..tinggal 1 sem lagi, harap2 aku success...doakan aku...biase la permulaan sem nih xbanyak kejer lagi n xbanyak lagi mender yang nak dpkirnya..so bolehla aku meluangkan maser dan menghabiskan maser dalam blog baru aku nih.hehe...aaa sem nih agak berat la jugak paper yang aku amik.falsafah penyelidikan sosial, statistic gunaan & econometrik, ekonomi kewangan, ekonomi sektor awam...Tp yang menarik bagi aku skang ialah ecomomic of public sector..aku raser tertarik sangat ngan paper nih..,Tax-government-spend.......ermm....adakah agak keterlaluan aku menceritakan semua ini????(ahh blog aku,ske ati aku la)hahahahaha....aaa sem ni jugak, aku dah kene pindah blog n bilik lain daa. rumate aku bdk 1st year from machang & klang. 22 okey....tp waktu nak pindah bilik 2.....ahhhhhh seksenyer zahir n batin aku... mane taknyer kener angkat barang2...semuanyer 2 kotak n 1 beg besar...korang bayangkanla mcm maner,,,,tp mujurla ade member2 aku yang sudi membantu.... especially for lia n niesa,,if xder korang maunyer tgn aku nih dah sakitt...2 la org ckp...YANG BERAT SAMA DIPIKUL,YANG RINGAN SAMA DIJINJIJNG.......



ehem2 memperkenalkan niesa n lia.mmg dorang nih boleh diharap. kalo nak bantuan dari dorang, call me key.hahahha (gambar di atas)hehehe