Wednesday, March 31, 2010

hari-hari terakhir..

poyo giler tajuk entry aku..hahha...xde la bkn ape, tinggal lg seminggu pembelajaran utk semester ini.rase cam cepat sangat sem nih berlalu..then stdy week, then exam time...than aku akan tinggalkan bumi usm nih..sob..sob..sob....so dah2 last sem nih mcm biase la buz ngan asigmen n prezentation kan kawan2 sume...tadi prezent our grup project..then macam2 kene critics...overall sume grup kene hentam habih2 la..hahha...
(from left:yokhita,farhana.me, matun,n serra)

ok la lupekan y tuh..hari tuh kan aku masuk perbarisan taw sempena temnasya olahraga tahunan usm..seingat aku last aku masuk perbarisan waktu upper 6 dulu..itupon masuk under badan beruniform kadet polis..huuu lame dah tuh..so untuk kali nih aku masuk under pelajar tanpa asrama..heheh..best gak..aku dok barisan hadapan..tp lucu kene kawad jugak..hahah...tp xpe dah de experience....cewah.,.,

ok la...nk p mkn..c u on t next post...

Monday, March 8, 2010

love portion....

ape love2 tuh..nih haa perfume terbaru..kire mcm one drop la.tp besar ckit botolnyer...my brother suh aku jual..harga sekotak 29.90.tp nak beli satu2 pon boleh..tp harge len la..nak runding2 harge pon boleh lagi taw..memang wangi la..pakai baju y same 2,3,4 hari pon tetap wangi taw..pas2 baju tuh kalo basuh pon, tetap wangi taw...botol kecik senang nk bwk p mane2...lg pon harge nih mmg berpatutan la..agak2 dah xnk gune perfume a, gune la perfume b.org kate mempelbagaikan bau la.hahahapoyo nyer.. agak2 ade y berminat nih leh la contact2 eh..delivery free..cewahhh...hahahah...perfume nih ade utk men set, women set n love set..haaa..mane2 cpl y nak 1 bau ngan cpl die 2, leh la guner set love nih..(ceh,jiwang2 pulak nak bau2 same nih)..hahha...ade gak ari tuh aku promote kat budak2 nih, kebanyakan nyer suh aku trun kan harge..serba slh aku dibuatnyer..hahahahha.....sepatotnyer, kite kene la mewangikan diri kite nih eh..malu woo,kalo dok kt tempat ramai org,tp bau kite terok sgt... meh cni aku tunjckit macam mane bentuk n rupeneye..tgk2..comey jer kan..nak jadikan prezent pon boleyk la de y berminat, email jer..kite sembang kat ym...miss200687@yahoo.com

Sunday, March 7, 2010

Sukan antara desasiswa(SUKAD)

sem nih kan, aku xsibuk sgt..so aku join sukad nih.aku men bowling...eh korang taw ke desasiswa tuh ape?kire macam hostel@asrama la.tp usm pgil desasiswa..kat usm ade dalam 12 kot desa(termasuk y kampus kesihatan n kejuruteraan la)aku dok desa indah kembara..tp untk sukad nih aku join untk pelajar tanpa asrama(petas)hahaha...dok desa ik tp wakil untuk desa lain.hahah,pengkhianat aku.hahha/..yer la kire org kate import pemain la.hahah..budjet terer jer..ari tuh main kat kelantan(Billion)..n kitorang y wakil petas dok kat apartmen pelangi mall..peh best gler..y pasukan dr desa lain,xtaw la dorang dok kat mana..rasenyer xsemewah tempat kitorang kot..pastuh mane y wakil utk petas nih dapat la elaun 30hingit..ok la kan...waktu kat kelantan tuh ade lwn bowling,netball n takraw.sukan2 y selain dari tuh wat kat usm induk n usm kejuruteraan..haa best la jugak jd pemain import nih yer..hhahaha...the end bowling laki dapat naib johan.pompuan dapat tempat ke-4,takraw johan..n netball xde numb kot.hhaa...kire ok la tuh team bowling pompuan dpt numb 4.dapat gak point..hahhaha(cis
nk glemer gak)..pastuh dah nak balik peneng tuh, aur manager blanje pizza kt kb mall sebab nak meraikan kejyaan kitorang selame beberape hari berkampung kat kelate tuh..memang fun la...thanx...sume sporting moting..kul 3pagi sampai peneng..perjalanan y begitu meletihkan sebab lalu kt jalan grik tuh..


baby baru

ok ari tuh kakna pregnant kan..then sepatotnyer due date dier 26 feb ari tuh kot..pastuh kebetulan 24 feb tuh time aku dah nak sampai peneng tuh, abg aman(abg ipar) kol bgtaw kakna dah selamat melahirkan anak..baby boy..wow sukenyer aku..1st time dapat anak sedare lelaki...nameyer adid adha.owh name mcm pemain bola..almaklumla papa nyer suke main bola..hahaha..tp aku xberkesempatan lg nak tgk baby nyer...len kali kua la time mak ekin die nih ade kat putrajaya tuh..hehhe(suke ati jer)ini mak ekin balik, baru nak kua dr perot ibu dier.hhaha....aku nengok beby kt fb jer..2 la, ingat time kakna berpantang kat lipis nt, aku nak balik kg..nak negok beby..hehehe..suke2..k la ni pic beby.comey2


update...

peh lamer giler xupdate blog ini...sbb mls+buz+tenet low...lagipon bkn ade org bace pon blog aku nih..hahhaahha..lantak la y penting aku happy....nk stat dr mane pon xtaw..bnyk mende y berlaku..k la start ngan cuti midsem baru nih...aku ade la x balik kg di kuala lipis kerana mak n ayah aku bercuti di rumah akak aku y baru di putrajaya.then dorang lepak pulak umah akak aku pulak di subang..(so mak ade la adil sebab g rumah ke22 anak nyer itu,nasib abg aku dok ganu.kalo x, maunyer gaduh2 suh mak dok umah masing2.) jadi aku ade lah berpindah randah dr subang ke putrajaya ke subang smule..hahaha..so cuti midsem ari tuh memang best..berjalan je kejenyer..pakcik aku dr melaka pon join kitorang...


tp waktu nak balik dr peneng tuh memag jem la kt kl.aku nek bus plus liner kul 1 n sampai kl kul 5lebih.bus 2benti kat depn ktm lame..aku n lia. en jijo pas abih keje terus amik kitorang.mule2 dr situ kitorang nak nek public transport ke pudu.tp xtaw..hahah...pas2 tgu en jijo lamer ya amat taw..kitorang jalan jer la kaki smpai ke dataran merdeka...hahaha..gler betol..nasib ade sorang mamat tuh,dr usm gak..die ajak kitorang jalan sekali..sebab die pon xtaw macam mane nk g pudu..so conclusion nyer aku suh en jijo amik kat dataran merdeka jer..tp kul 7 baru die sampai..katenyer jalan kt kl jem gler..ye la CNY..belake nak balik kg...pas2 kitorang pon pe lg..posing2 la...hahahah..memag lame tgu jijo.huh..nasib kat cni ramai org..pastu jijo smapai n g anta la mamat tuh n lia ke pudu..kt pudu memang jem gler2..xleh nk parking..pas2 jijo anta aku balik subang...

Umah kakna kat presint 5.depan picc.mule2 pegi tuh x sesat...tp bile pegi mlm tuh,sesat pulak..pelik kan..hahah...gni citenyer...siang tuh dh g umah kakna sebab ade knduri doa selamat+makan2..then petang tuh aku n ibu mia g amik mak n ayah aku kat pekeliling(dorang dr lipis)pas2 sampai2 tuh g subang lu.solat2.amik brg pe y patot n dlm kul 8 gerak ke putrajaya..g 2 buah kete.aku nek ngan jijo,kwn die n adik aku.kitorong just folw kete ibu mia..sbb en jijo tuh bkn taw jalan pon..akak aku gune jln shortcut jew.pastuh dah nak smpai umah kakna,entah tbe2 ibu mia g masuk simpang len..hahaa..aku pelik la,then aku kol die ckp salah jalan.pas2 die bebel kat aku, die kate kalo dah taw jalan tuh, dok la depan jangan la folow dier..hahah...pas2 akhirnyer sampai gak..thanx kat kete jijo sebab tlg bwk bantal2 n toto2.hahah..


pastuh esok tuh kitorang jalan2 kt putrajay.p alamanda..n kebetolan minggu tuh ade event wow putrajaya.kotorang p la jugak...suke sgt ayah aku dapat jaln2 kt putrajaya...especially p masjid putrajaya tuh..cantik eh putrajaya wak2 mlm..byk lampu..pas2 aku rase kalo nk belajar bwk kete sesuai la kt kws tuh...haha.jom la lyn pic