Sunday, December 11, 2011

my handphone

u all skg pkai hp ape eh?samsung galaxy ker?iphone ker?public phone ke?tepon umah ke?aaa macam2 la skg jenama and model hp y latest kan..ade y touch2 la.ape la.hp pon dah seiring jugak eh ngan pembangunan negara kita nih..bagus..ini menampakkan lagi keberhasilan teknologi tuh..

cakap sai hp nih,di klgn kiter nih mst dah 3,4 kali jugak tukar hp kan.biaselah masalah y palingketara sbb rosak la kan...

dulu2 ingat lagi nak kol nih biase pakai tepon umh,mase tuh mane ade hp nih.nak bergayut ngan bf ke tepon umah tuh la.sampai penah 1 kes ex aku nih kol pakai tepon umah die sampai melambung2 bil nye..last skali ayah die kol numb umh aku..nasib waktu tuh aku y jwb..hehe..ok tuh citer lame..tp siyes la dulu aku dok hostel skali dpt blik umah,tepon umh berbunyi mest utk aku.. agaknye aku waktu dulu2 comel kot.femes uhh.haha...jgn geli yer..past is past..auww

korang biler start ade hp eh?aku pas abis f5..raseye dlm taun 2004 la.ayah aku la blnje.tp hp biase2 je..waktu tuh nk beli simcard pon mahal lg.tp sampai skg au still gune numb fon y same.xpenah tukar..hebat kan aku..n ini adalah hp aku y pertama..aku rase la.

its nokia 1100 kan?haa ni la 1st hp aku..pas pade tuh aku xpenah bli hp baru,kecuali beli hp dr akak aku.kire hp y die dah gune la.

cute kan?pastuh dah ade bf konon tukar2 hp la,last2 xtaw dah mane hp nih coz die bg aku gune phone die kan.tp xingt la phone mane.ok pas2 hp rosak,and bf aku bg gune hp nih pulak.Tp xsure aku gune sbb ape la.haha.

ok..pas2 rosak.pas2 aku gune hp akak aku lak.die suh byr separuh an.aku xpe la gune lu ade duit bru byr.alaa hp sabun tuh.y gemok tuh.haa hp tuh lamer gak la au gune.
ok then hp nih rosak,aku g track in.hahha.pas2 aku gune hp xprees music kebetulan hp tuh abg aku bg kt ayah aku,tp aku gune.kire hp tuh pon dah lame abg aku gune.n noe hp tuh ade lg tp skrin die rosak,kene tekan baru hidup,xkan nk tekan2 memanjang sakit tgn aku.

pas2 haaa amek kau xde hp la aku.waktu nih terpikir2 nk simpan duit coz nk beli hp baru.tup2 blik kg,upenye ayah aku ade 2 hp.kire phone lamer die.cume xde betry la.ok la betry aku beli murah jer an.n aku rase hp nih tahan gler.tp xde la kaw nk mms ngan pakwe ke 3g ke ape.asal leh gune wat kol n msg sudah..hahah...tadaaaa


..........................................haaa y ade love tuh tentu la numb org y tersayang..............................

lepas nih hp ape la pulak aku gune eh..ok simpan duit dr skg..berazam..piwit..
tp lau ade org nk bg prezent hp kt saye ..saye lagiiii sukeeeeeeee....ehem3.....

\


Friday, December 9, 2011

OHH MY ENGLISH


so how we can improve our english?there are many ways.myb..
  1. listen to the music...i likeeeee....
  2. reading newspaper(the star,new straits times),myb novel..my lecturer always advise about this one
  3. and how about ME?.....haaha..

hahaahh...love this oxford dictionary very well..bought 0n 2009 at Usm...
if not sleepy yet,so try to get dictionary before sleep..and now feel like to sleepp...huh
thanx you..

Thursday, December 8, 2011

rindu

rindu kat cape pulak nih mak ekin uit..ade la..rindu sangat2 kat die..die cari rezeki ok.

nanti bile sume dah setle aha lepaskan la rindu tuh yer..cewah..hahhaha...agak2 die rindu kat aku x eh..mst la rindu jugak kot..hohoho....miss u gler2 la sayang...



Tuesday, December 6, 2011

senaman

pehh baru 2 hari pegang cangkul habis 1 bdn aku nih sakit.macam pecah lemak tuh..lau dlu sekolah2 ade merentas desa kan habis 1 bdn sakit kan.mcm tuh la aku rase

kali nih,senaman aku mudah jer haa.bersihkan kawasan umah.amek kau licin dikerjekan aku.best jugak lau dah lame xwat keje macam nih.berpeluh jugak la..eh anak2 muda skg,ade lg ke pgg cangkul nih haa...cewah mentang2 aku pgg eh..hahah

kire kawasan umah aku nih bersih dahla.pas2 bile dah bersih2 , jiran bujang y dok sebelah umah nih haa, amik port parking kete baik jer.parking la leklok kok ye pon ....alahai..

jom tgk:

ahaa bersih x?bersih x?piwit....hhehe

Thursday, December 1, 2011

ikan percik

ehem..ehem..hari ni aku bkr ikan.wat ikan percik..ayah aku ckp aku bab2 bkr nih bg kat aku la..why?why?coz aku sgt expect bab2 membakar nih..start from hidup kan api sampailah siap..terer kan aku..hehe..korang pandai ker..heheh..tp gune arang yer lau gune y kayu api tuh aku xpNDAI LA...

mak aku pulak lau wat kuah percik nih mmg terbaik la..best sgt..ori dari kelate tuh..
selalu gak wat ayam percik..

bile time membakar je aku dok sorang2 je.xde pon org dtg menjenguk..ko taw,letis jugak la time membakar tuh..nasib KU PENYABAR ORG NYE..EHEM..UNTUNG LAU WAT MENANTU NIH..haha..tp lau ade ank sedare aku, dorang dtg2 la jenguk tnye aku wat ape kan..nk jer aku suh jage kan ikan/aym y dbkr tuh..haha..nasib ngkorang kecik2 lg..so td notebook teman aku..n ape aku dah wat...tgk ehh..haha

aku y gedik...

dah ciap...

saat ikan direndam dlm kuah percik

tadaaa sume ciap..peh jom mkn sume...


its school holiday n i....

of coz la i pon cuti jugak..tp y best gaji masyuk...hehehhe...so dok umah.makan mak masak..uhh sedapnyeee..gemok la aku gnih..korang dpt x mcm aku?hehhe...
uhh best kan..kan..kan...hahhah