Thursday, June 20, 2013

FIESZWANS


Aku nak cite pasal bestfriend aku y dah mendirikan rumhatangga..Kebanyakan membe2 aku dah ramai pon bergelar suami isteri.Next question org akan tanya..ko nih bile pulak nk kawin?ehem2 bila nak makan nasi minyak nih?tuh soalan2 femes kan,nt aku jawab aa tunggu sy buat press conference..hahha.artis sangat.insyaALLAH sampai jodoh x kemana.:)
Dulu kat skul kami ade geng taw, name geng aku FIESZWANS..haaa ko ade?heheh

F-farah najiha.dah lost contact.
I-ieda.dah kawin.baru dapat beby https://www.facebook.com/norhidayah.sahadan?fref=ts
E-era.in a relationship kot.hhehe https://www.facebook.com/reez.nyra?fref=ts
S.siti.dah ade anak 1 https://www.facebook.com/idaedy?fref=ts
Z-zakiah.dah kawin.dalam perot ade beby https://www.facebook.com/zakiah.joey?fref=ts
W-wan.ade anak 1 https://www.facebook.com/wan.hafizah.982?fref=ts
A-ayu.dah berpunya kot. https://www.facebook.com/puterinurin.irisyaa?fref=ts
N-nida-baru bergelar isteri https://www.facebook.com/nyda.mohamadali?fref=ts
S-its me syikin.in a relationship.llaaalal https://www.facebook.com/mak.ekin.3?fref=ts

oohh di situ masih tinggal lg 3 org anak  dara+farah xtaw ape status nye.alololo tomey2..tp tuh la,ade y masih kite contact n ade y buz dgn life masing2 kan.biase la tuh.asalkan kite saling ingat mengingati dah cukup bagi aku.Maklumla kite kan penah susah senang bersama waktu kat hostel dulu..banyak kenangan manis pahit y tersimpan kt memori aku,kalau x,xkan la kite ade name geng kan..ohh itu cite 10 tahun y dulu..waktu usia sedang meningkat remaja..hahhaha..

Alhamdulillah dengan keizinan, sampai jugak aku ke kenduri mereka semua kecuali Siti.sory awak.Hopefully korang sume bahagia hingga hujung nyawa.amin..doakan jugak y terbaik buat aku n membe y lain ye.Aku still sayang korang,rindu sangat kat korang.walaupun ade antara kita y dah xcontact each other kan.its okay..

Wednesday, May 1, 2013

~Bride to be~

sedih pulak nk post pasal nih...lap air mate dulu..sob..sob...
aku kawan ngan die sejak dari darjah 3 lagi(1996). haa waktu tuh dah jadi 1geng ok..22 active dlm netbal n bola baling..kitorang memang rapat la.bile masuk sekolah menengah kitorang still belajar di sekolah yang same.start form 1(2000) sampai form 5(2005)..aku kenal dengan sume family die,die pon same..

habis form 5,die dpt belajar kt uitm .aku masuk form 6 je.waktu tuh susah ckit la nk jumpe2 coz masing2 belajar.lagipon lau balik kg pon susah nak hangout same2 coz masing2 xde transport..hehe..pas2 aku dpt usm peneng.haa masing2 konon2 struggle la kan kene belajar.heheh..ingt lagi x kalo nk keluar kite naik bus kan.jalan kaki tgu kat petronas lipis tuh..hahah...

sekarang ni bile masing2 dah keje,mmg senang ckit la nak hangout came2.ckp je anytime.hehhe,,Time aku balik kg,dah jd kewajipan utk aku inform kt die..so kami leh la planing nak buat ape..hehe..biase berdua pon jadi,Kalo  x die lepak umah aku,aku pegi lepak umah die.Mak aku pon dah terbiase dgn perkara ini..lau ade aku,mst ade die dan sebaliknya..(oh pade membe2 yang bace post nih,umah dorang jauh ckit..hehhe..sb tuh kadang2 lau keluar mst aku n die je..)oo lg 1 kitorang mmh kuat bergosip(uhh jgn slh sangka yer.cite problem masing)aku rase sng kot bercerita dengan die...
***********************************
bile dapat taw die nak bertunang (2012)aku sbg kawan mstla happy,..hehhe...ohhh xsangka tunang die mmg slh seorang y aku kenal sejak mereka bercinta...waktu awak bertunang tuh cantikk sgt..hehe



Ahaaa dalam masa beberapa hari lagi nih die bakal bergelar seorang isteri.(insyaalah)Akad nikah 3mei2013(jumaat)..kawin :4mei2013(sabtu).Aku n membe y dok kl nih dah apply cuti for this friday..heheeh..eksaited kan.Sebenarnya sedih jugak  tapi saya dah pesan awal2 kat die, bile dah kawin, KAlau aku BAlik kg,kite keluar mcm biase yer..heheh..
hopefully sumenye berjalan dengan lancar dan Allah permudahkan segalanya..amin..aku bkn nk ckp ape,setiap kali lau aku tgk org akad nikah aku pulak y terlebih over sedihnye...huhu...inikan pulak kawan y kite knl sejak kecik kan...
gambar2 kenangan kite ngan die sebelum die jd isteri org.hehe
p/s :Nida aku doakan ko bahagia dengan die sampai akhir hayat.Jaga hubungan elok2.dengar ckp suami. jgn ingt ko TUH single lg yer.hehhe.aha dah kawin tuh jgn miss pulak contact ngan aku n kawan y lain,...semoga hubungan kite juga berkekalan selamanya.aku sayang kat ko.:)


Thursday, April 25, 2013

kecik,ganaz,gatal..ouchhh

memang sekarang mereka suka bermain di bilik kami.Maklumla kat bilik nih la tempat makan,lepak dan tido..heheh...jadi nyee banyak pulak binatang2 nih.Mungkin seronok kot dorang wat assembly kat cni...huhuhu

aku rase xboleh bunuh la binatang nih.td aku lap ngan kain basah,alih2 geng2 die tetap berkumpul kt cni..hohoho...seronok lattew nk jumpe geng..td ngah makan,tibe2 tgn kite rase gatal2.tgk2 ia bermain di tgn ku..nampak sangat gatal nak main kat tgn kite..plezzz sayang go away..huhu..cepat2  letak ubat...haaa meh cni aku tunjuk tempat yang suke sgt nak main tuh.

Banyak2 tempat, kat cni jugak feveret mereka bermain..seronok kot rase panas2.td aku bukak plug tuh,korek2 kt lubang tuh banyak woo y mati..hahhah... dah lap2,dtg lagi yang baru nih...dah2  g main kat dapur nuh...boleh rosak plug la kalau mcm nih..(naik bulu roma aku tgk2 byk2 gni)..tp kecik2 cili padi rase sakit taw..nangis...huhuhu






Monday, April 22, 2013

kerana senyumanmu begitu berharga

kalau buat tajuk mesti nak panjang kan..hehhehe,,,ahaa kali ni aku nk cite pasal ubat gigi..ishk pasal ubat gigi je nak kecoh kan..aaa xpe.keje korang bace je yer..huhuhu

aku ade terbace2 kat blog orang pasal ubat gigi nih & kt tv pon ade keluar  iklan pasal ubat gigi nih...still jenama colgate,its call colgate optic white.AHA katenye ubat gigi nih boleh memutihkan gigi dalam masa 7hari...LEH CAYE ATAU TIDAK,JAWAPANNYE KENE TRY LA KAN....(tibe2 tulisan besar )
Disebabkan ubat gigi aku dah nak habis,aku pon try la survey2 ubat gigi nih..uishh terkezut kite bile tgk hargenye..terkezut kite bile tgk harge die(aha ulang 2x).Biase beli ubt gg y harge rm4lebih je, Pastu beli sekali ngan berus gg y same jename,terkezut jugak harge die..TAPI..TAPI....sbb sy dah NEKAD nk try,kite pejam mate je waktu beli tuh...

Macam tajuk kt atas tuh,aku nak la bile senyum tuh nampk la gigi y putih.coz aku rase  gg adelah macam kuning ckit....ahaa skrg pergi tgk gg korang..hahhaha....Baru aku perasan upenye gambar profile kt fb aku sume gambar aku senyum..senyum mstla nampk gg kan..

uhh that why i would like to try this brand..ok la aku akan try cmpai ubt gg nih habis..n tgk kesannye samada ok or same je..ahaa korang pon jom la try jugak...:)

.

p/s :nak pastikan gg saye nih lagi putih, bersilau n berkilat..hahah


Wednesday, April 17, 2013

Pekan Mundok

ohhhh that place,1st time saya dengar..hehhhe...
Meh kite cerita ckit yer.y nih aku google yer :  

PEKAN MUNDOK yang terletak di pinggir Sungai Golok Thailand amat terkenal. Jika dari Malaysia Pekan Mundok ini terletak di seberang sungai Bukit Lata, atas sedikit pada Kg Terusan (jika dari Rantau Panjang), iaitu di jalan lama Pasir Mas - Rantau Panjang.

Mundok terkenal pada hari-hari 'NAK/NAB/NAT(kirenye pasar besar la)' IAITU HARI JUMAAT PALING TOP, DAN ISNIN. Inilah hari-hari yang popular di MUNDOK ini.(tp pakcik aku kate dah tukar harinye)

Dengan keluasan kawasan perniagaan lebih kurang dalam lingkungan 5 ekar persegi, kawasan ini dipenuhi dengan para peniaga yang menjual pelbagai jenis barangan, terutama barangan asas dan keperluan harian. Bab kate astro MACAM-MACAM ADA

Ahaa hari tuh kakak2 aku sume dah balik kl.tinggal la aku,adik n pacik kt kg.Malam tuh pakcik aku ckp esk kite g mundok(WHATS mundok..dalam hati ckp)so pakcik aku pesan just bangun awal.Esok pagi aku pOn bangun,pakcik aku ckp jom siap2 kite pegi sana.wahh aku macam ye ye je ciklan aku nih..hahah...dalam2 xpercaye tuh aku pon bersiap.

Ohhh upenye ade sepupu pakcik aku nih folo skali,kire die tuh mmg power la bab2 jalan nih.banyak ckp pulak tuh.xsunyi kerete tuh dengan potpetpotpet nye..so kami pon pergi ke sana.aku,pakcik aku.adik aku n sepupu pakcik aku 2orang...ohh hari tuh jugak kami plan nak balik kuala lipis yer.coz esok tuh aku kene balik kl..

Dalam pukul 10 lebih kami gerak ke sana..waktu tuh aku mmg xdpt imagine thats place...tbe2 sampai kt seberang sungai,pakcik aku park kete,dlm hati tertanye2 jugak la.pastuh pakcik aku kate,tuu haa Mundok..hahaha..alahai dekatnye laaa.jap aku search gambar,
ahaa macam nih la keadaanye.ohh y mcm ade kampung tuh la Mundok.kite kene menyeberangi sungai tuh je.pegi balik naik bot kene bayar RM2..so safety or x.kite kene pandai2 la yer.Tp insyaallah safety... aha dah sampai sna,barang2 kt c2 mmg murah.beza sangat ngan wakaf che yeh ade la dalam rm5-rm8...aku beli baju n baju mak kirim.ohh kakak aku kirim toto narita kat cni  sangat murah..jeans2 jugak sangat murah..we take time kt c2 only 45 minute,1 hour macam tuh je,coz nak cepat sbb lepastuh nak balik pahang pulak..ahaa mmg rase xpuas hati n lau boleh nak pegi lg kt sn.hahahahah.Pantang nampak brg mUrah la mak ekin nih..hahahha...eh cape xsuke baramg murah kan..hahha...

 (baju kuning nih cousin mak aku)                  with kak ani(cousin mak.banyak giler kakni shoping)










Muka happy ke xcited tuh..hhahaha....
Maybe next trip kite ke cni lg yer..hahha....ohhh tp hari 2 die msg aku gni

die  : ade mane?
aku : duduk kat molok
die  : haaa molok ke golok?
aku  : betul la molok.
die   : mengiyekan aje
aku  :eh molok pulak,mundok la...(hahhah,ketawa dlm hati)
die  : kekekekkekekek.......

okk fineeeeeee


 




Friday, April 12, 2013

Moksu saya kawin :PART 2


Hari Ahad ade lah hari besarnye.biase kat kelate majlis nye stat pagi sampai malam yer.biase tempat kite kul4 mcm tuh dah habis kan.aha tp bersanding mase tuh dlm kul2 mcm tuh.ohh catering utk hari tu jugak adlah superbbbbb..

aku adelah pengapit pada hari itu yer.tbe2 moksu aku suh jd  pengapit..hahha..belasah jerla.dah la baju same ngan pengantin..xpatut je rase.yerla kang tenggelam pulak pengantin nye,huhuhu..majlis adelah sgt meriah,aku pelik tgk ade org dtg pakai formal..ohh lupe hari tuh kan ahad,hari bekerje,,hehehe..




waktu rombongan belah laki dtg,OMG terkejut kite bile nampak pengantin laki tuh mcm FBI taw..aku n kakak2,adik2 n pakcik sesame berbisik.mcm2 laa kan kitorang..
see..same tp xserupa..haha.bunyi mcm pelik..alhamdulillah sumenye berjalan ngan lancar...

ahaaa mlm tuh kami pegi lagi ke wakaf che yeh.1st trip aku pegi ngan kakna n the geng. balik tuh dlm kul 1 aku g lagi ngan geng ciklan coz wakt akak aku kakngoh baru bangun..hehheh.mlm tuh 2x pegi sana.korang ade?haahah..ohh tbe2 dah nak balik terbeli seliper comel yer..hahh.


Thursday, April 11, 2013

moksu saya kahwin : PART 1

cite lame yer 24march13 ari tuh...hhehe...moksu aku kawin..alhamdulillah sumenye berjalan dengan lancar.so kami sume gerak balik ke kota bharu kelate..mak ayah n adik2 aku balik dulu . Aku kakngoh n ciklan balik same,then family kakna 1 kete.hoh meriah ok.

aku 1st time direct kl-kelate,aku rase lame giler baru cmpai.waima aku xdrive rase jgk la kekejangan otot tuh .bertolak malam,cmpai2 eh dah pagi  sabtu upenye..so sabtu mlm adalah akad nikah.biase nenek aku lau kenduri2 kt kg nih wat catering je senang keje.mlm tuh mkn ayam percik terbaik from kelate,cedap taw.korang ade ke kenduri2 nikah dpt mkn ayam percik?hahahh...

aha waktu akad nikah tuh 1st time ok aku jumpe tok kadi y tergagak2 melafazkannye.ade la dlm 3x,die slh bace.mst pengantin lelaki dh hilang neves waktu tuh.aku  xhabis2 dok gelak je..myb tok kadi baru kot..


Biase lau balik kelate xsah kalau x ke wakaf che yeh yer. korang nak taw kg aku n tempat tuh amek masa dlm 10minit mcm tuh je.dekat je ok.tp time2 raye,lau nak masuk boleh jd 1jam.hoh.aha mlm tuh jugak selesai kenduri aku folow akak aku kakna p sane.malam pertama kami ke wakaf che yeh adalah untuk mencuci mate dan berjlan saje..mase tuh kakna bwk mak n ayh mertua die y 1st time dtg ke negeri cik siti wan kembang nih..so eksaited nye bkn main yer..hheh..



with my mask

aishhh lame nye  xsinggah di sini..huhuhu...aa nk kate buz tuh xla kan.tp intenet ni kdg2 slow je.

aku sejak 2 menjak nih dah jatuh hati la kat mask nih.bile pakai aku rase syok je.aa amek kau die buang sume2 ko punye blackhead,bulu2 roma kt muka tuh.tp bile bukak tuh sakit ckit je pon.ramai org ckp mask nih ok kan.so why not la kite try kan.murah je pon rm5.tp kat daiso je ade jual taw..tempat lain aku xsure la.bile pakai sekali rase nk pakai hari2..hahha..

u must try ok..tata..its me..hehheh..ups terbalik pulak






Sunday, December 2, 2012

migrain

sekarang nih aku syak aku ade migrain la..waa xpenah aku syak pape2, tibe2 sekarang nih baru nak syak..1st time dlm hidup aku rase sakit kepale mcm nih.yes the end of november 2012.mule2 aku demam je,dah hbis demam tuh kepale aku sakit sgt,n tanda2 y aku rase nih same mcm info y aku jumpe kat cni :

Tanda-tanda migrain
- Rasa ngeri ditusuk dengan jarum pada sebelah kepala dan merebak ke bahagian hidung dan sekitar mata .(tanda2 nih y paling aku rase) 
- Kesakitan teramat sangat dan berdenyut2.
-Pandangan silau, kabur dan kadangkala menjadi gelap.
- Tekak berasa loya, muntah dan kadangkala tangan dan kaki menjadi sejuk.
-Pesakit akan menjadi sensitif pada sebarang bunyi dan suara .
-Serangan selalunya berakhir dalam tempoh 4-72 jam.
-Sesetengah pesakit akan mengalami pengumpulan cecair dalam badan seperti bengkak bengkak dan membesar di bahagian tertentu anggota badan .( yang nih mmg xde la )

Cara elak migrain :HINDARKAN :

-Memakan makanan yang mengandungi thyramine seperti keju-makan kadang2 je
-elak bau yang busuk, bunyi bising dan asap rokok-always 
-Minuman yang mengandungi kafein berlebihan-jarang sangat amek
-Stress dan tekanan-ikot keadaan..huhu
-Jadual tidur yang tak tetap-memang sy bukan seorang y ade jadual tido y betul
-Menundakan waktu makan dan biar perut kosong terlalu lama-

so korang ade ke y penah kene migrain?aku xde la sampai nk g hosp tnye penyakit aku,mmg xla..aku search je kt tenet nih n aku rase migrain la tuh..hhahh..pakwe aku xhabis2 ajak p hosp.sampai nak bergaduh.mmg xla ye sayang..hahaha...tp bila aku membuzikan diri ini, seperti menulis blog,aku rase mcm hilang sekejap sume saki2 nih..yezz peace..

gambar y xde kene mengene ngan tajuk..hehhe




~sf beauty dihatiku~

hye korang...aku sebenarnya nak share ngan korang..org kate SHARING IS CARING right??
actually post kali nih nk share more pasal kulit muka kita. Kita sebenarnye dilahirkan dgn kulit muka y cntik,bersih.tp biase la ada macam2 faktor menyebabkan perubahan tersebut kan.

yupp aku  mmg ade masalah kulit berjerawat.seingat aku jerawat2 nih mula naik bila aku form3.korang taw byk taw sampai aku f6 mcm tuh la.now jerawat tuh meninggalakan kesan lubang di muka aku..uwaaa.ia juga menyebabkan muka aku kusam dan x bermaya.huh.mayb dulu aku ade masalh kulit sensitif la kot,xpon dulu2 jerawat selalu naik coz kuat sgt bercinta..kekek..CINTA MONYET..

tapi sekarang alhamdulillah, dah ade income sendiri,bile org promot je produk utk jerawat boleh la beli kan.tp depends jugak la produk ape.. 1stly kakak aku la (kakna) die cite la y produk nih bagus,berkesan,kawan2 die gune sume reaksinye positif,pas2murah,tahan lama aku ape lagi terus terpengaruh la..SO Aku pon nak cuba la gune sbb before tuh aku gune y set syahirah tuh je,,heheh.

So aku stat  la gune produk SF BEaUTY nih on JANUARI 2012 sehingga la sekarang. Aku rase produk nih mmg sesuai sgt2 ngan aku.harga mampu milik okey..actually leh tahan dlm 2bulan.mmg berbaloi2..ade pencuci muka,night n day cream.

MEH AKU TUNJUK SIKIT MUKA AKU SEBELUM N SELEPAS YEP...AHA KORANG JGN TERKEJUT PULAK..HEHHEH..MALU I..SO LAU ADE CAPE2 YANG NAK TAW PASAL PRODUK NIH JGN MALU SEGAN  UNTUK TNYE KAT AKU..AKU BOLEH SHARE NGAN KORANG :) K BYE

ok fine muka kusam maklumla saya seorang y sgt aktif 





Saturday, December 1, 2012

2009-2012

assalamualaikum w.b.t...
setelah sekian lame saya kembali di sini semula..td  baru je lepas bace smule 81post y telah aku tulis.wah banyak jugak yer,,jadi terimbau la kenangan2 lame.senyum sorang2,,actually last post pada december 2011.n now is december 2012..waa setahun jugak ye..hehhe..

dalam setahun nih mcm2 y terjadi dlm hidup saya.Ada banyak y nak dikongsi bERSAMA..ada BANYak y nak dicerita..wahhh mcm byk je ye..hheh..nak start dari mane yep..

okla aku skang dah mempunyai kereta sendiri. Kalo ikot pada kemampuan TUH mmg la sentiase x mencukupi,TP kalo ikot pada KEPERLUAN aku mmg sangat memerlukannya :) ye la xkan sepanjang masa nk bergantung harap pada org je kan. lama2 xsedap jugak.lgpon tempat y aku tinggal nih mmg susah sangat nak dapat public transport,xkan la nk tgu bus semate2 hanya nak pegi bank?cukup la aku dah merasai kesusahan tersebut.

So aku bertekad jgak untuk mendapatkannya. ALHAMDULILLAH sumenye berjalan seperti y dirancang.aku dapat memiliknya pada 16 APRIL 2012. Sekurang2nya aku nampak duit gaji aku tuh mengalir kat mane.kalo x, sebelum ade kereta aku xtaw DUIT aku hilang kemane.hahah..tapi aku xpernah lupa juga untuk hantar duit belanja kat kg :)itu y penting

ini je y mampu.tp aku amek auto la. DH 3X P SERVIS..HUHU
sekarang senang nk kemane2.:)


Sunday, December 11, 2011

my handphone

u all skg pkai hp ape eh?samsung galaxy ker?iphone ker?public phone ke?tepon umah ke?aaa macam2 la skg jenama and model hp y latest kan..ade y touch2 la.ape la.hp pon dah seiring jugak eh ngan pembangunan negara kita nih..bagus..ini menampakkan lagi keberhasilan teknologi tuh..

cakap sai hp nih,di klgn kiter nih mst dah 3,4 kali jugak tukar hp kan.biaselah masalah y palingketara sbb rosak la kan...

dulu2 ingat lagi nak kol nih biase pakai tepon umh,mase tuh mane ade hp nih.nak bergayut ngan bf ke tepon umah tuh la.sampai penah 1 kes ex aku nih kol pakai tepon umah die sampai melambung2 bil nye..last skali ayah die kol numb umh aku..nasib waktu tuh aku y jwb..hehe..ok tuh citer lame..tp siyes la dulu aku dok hostel skali dpt blik umah,tepon umh berbunyi mest utk aku.. agaknye aku waktu dulu2 comel kot.femes uhh.haha...jgn geli yer..past is past..auww

korang biler start ade hp eh?aku pas abis f5..raseye dlm taun 2004 la.ayah aku la blnje.tp hp biase2 je..waktu tuh nk beli simcard pon mahal lg.tp sampai skg au still gune numb fon y same.xpenah tukar..hebat kan aku..n ini adalah hp aku y pertama..aku rase la.

its nokia 1100 kan?haa ni la 1st hp aku..pas pade tuh aku xpenah bli hp baru,kecuali beli hp dr akak aku.kire hp y die dah gune la.

cute kan?pastuh dah ade bf konon tukar2 hp la,last2 xtaw dah mane hp nih coz die bg aku gune phone die kan.tp xingt la phone mane.ok pas2 hp rosak,and bf aku bg gune hp nih pulak.Tp xsure aku gune sbb ape la.haha.

ok..pas2 rosak.pas2 aku gune hp akak aku lak.die suh byr separuh an.aku xpe la gune lu ade duit bru byr.alaa hp sabun tuh.y gemok tuh.haa hp tuh lamer gak la au gune.
ok then hp nih rosak,aku g track in.hahha.pas2 aku gune hp xprees music kebetulan hp tuh abg aku bg kt ayah aku,tp aku gune.kire hp tuh pon dah lame abg aku gune.n noe hp tuh ade lg tp skrin die rosak,kene tekan baru hidup,xkan nk tekan2 memanjang sakit tgn aku.

pas2 haaa amek kau xde hp la aku.waktu nih terpikir2 nk simpan duit coz nk beli hp baru.tup2 blik kg,upenye ayah aku ade 2 hp.kire phone lamer die.cume xde betry la.ok la betry aku beli murah jer an.n aku rase hp nih tahan gler.tp xde la kaw nk mms ngan pakwe ke 3g ke ape.asal leh gune wat kol n msg sudah..hahah...tadaaaa


..........................................haaa y ade love tuh tentu la numb org y tersayang..............................

lepas nih hp ape la pulak aku gune eh..ok simpan duit dr skg..berazam..piwit..
tp lau ade org nk bg prezent hp kt saye ..saye lagiiii sukeeeeeeee....ehem3.....

\


Friday, December 9, 2011

OHH MY ENGLISH


so how we can improve our english?there are many ways.myb..
  1. listen to the music...i likeeeee....
  2. reading newspaper(the star,new straits times),myb novel..my lecturer always advise about this one
  3. and how about ME?.....haaha..

hahaahh...love this oxford dictionary very well..bought 0n 2009 at Usm...
if not sleepy yet,so try to get dictionary before sleep..and now feel like to sleepp...huh
thanx you..

Thursday, December 8, 2011

rindu

rindu kat cape pulak nih mak ekin uit..ade la..rindu sangat2 kat die..die cari rezeki ok.

nanti bile sume dah setle aha lepaskan la rindu tuh yer..cewah..hahhaha...agak2 die rindu kat aku x eh..mst la rindu jugak kot..hohoho....miss u gler2 la sayang...



Tuesday, December 6, 2011

senaman

pehh baru 2 hari pegang cangkul habis 1 bdn aku nih sakit.macam pecah lemak tuh..lau dlu sekolah2 ade merentas desa kan habis 1 bdn sakit kan.mcm tuh la aku rase

kali nih,senaman aku mudah jer haa.bersihkan kawasan umah.amek kau licin dikerjekan aku.best jugak lau dah lame xwat keje macam nih.berpeluh jugak la..eh anak2 muda skg,ade lg ke pgg cangkul nih haa...cewah mentang2 aku pgg eh..hahah

kire kawasan umah aku nih bersih dahla.pas2 bile dah bersih2 , jiran bujang y dok sebelah umah nih haa, amik port parking kete baik jer.parking la leklok kok ye pon ....alahai..

jom tgk:

ahaa bersih x?bersih x?piwit....hhehe