Thursday, April 25, 2013

kecik,ganaz,gatal..ouchhh

memang sekarang mereka suka bermain di bilik kami.Maklumla kat bilik nih la tempat makan,lepak dan tido..heheh...jadi nyee banyak pulak binatang2 nih.Mungkin seronok kot dorang wat assembly kat cni...huhuhu

aku rase xboleh bunuh la binatang nih.td aku lap ngan kain basah,alih2 geng2 die tetap berkumpul kt cni..hohoho...seronok lattew nk jumpe geng..td ngah makan,tibe2 tgn kite rase gatal2.tgk2 ia bermain di tgn ku..nampak sangat gatal nak main kat tgn kite..plezzz sayang go away..huhu..cepat2  letak ubat...haaa meh cni aku tunjuk tempat yang suke sgt nak main tuh.

Banyak2 tempat, kat cni jugak feveret mereka bermain..seronok kot rase panas2.td aku bukak plug tuh,korek2 kt lubang tuh banyak woo y mati..hahhah... dah lap2,dtg lagi yang baru nih...dah2  g main kat dapur nuh...boleh rosak plug la kalau mcm nih..(naik bulu roma aku tgk2 byk2 gni)..tp kecik2 cili padi rase sakit taw..nangis...huhuhu






Monday, April 22, 2013

kerana senyumanmu begitu berharga

kalau buat tajuk mesti nak panjang kan..hehhehe,,,ahaa kali ni aku nk cite pasal ubat gigi..ishk pasal ubat gigi je nak kecoh kan..aaa xpe.keje korang bace je yer..huhuhu

aku ade terbace2 kat blog orang pasal ubat gigi nih & kt tv pon ade keluar  iklan pasal ubat gigi nih...still jenama colgate,its call colgate optic white.AHA katenye ubat gigi nih boleh memutihkan gigi dalam masa 7hari...LEH CAYE ATAU TIDAK,JAWAPANNYE KENE TRY LA KAN....(tibe2 tulisan besar )
Disebabkan ubat gigi aku dah nak habis,aku pon try la survey2 ubat gigi nih..uishh terkezut kite bile tgk hargenye..terkezut kite bile tgk harge die(aha ulang 2x).Biase beli ubt gg y harge rm4lebih je, Pastu beli sekali ngan berus gg y same jename,terkezut jugak harge die..TAPI..TAPI....sbb sy dah NEKAD nk try,kite pejam mate je waktu beli tuh...

Macam tajuk kt atas tuh,aku nak la bile senyum tuh nampk la gigi y putih.coz aku rase  gg adelah macam kuning ckit....ahaa skrg pergi tgk gg korang..hahhaha....Baru aku perasan upenye gambar profile kt fb aku sume gambar aku senyum..senyum mstla nampk gg kan..

uhh that why i would like to try this brand..ok la aku akan try cmpai ubt gg nih habis..n tgk kesannye samada ok or same je..ahaa korang pon jom la try jugak...:)

.

p/s :nak pastikan gg saye nih lagi putih, bersilau n berkilat..hahah


Wednesday, April 17, 2013

Pekan Mundok

ohhhh that place,1st time saya dengar..hehhhe...
Meh kite cerita ckit yer.y nih aku google yer :  

PEKAN MUNDOK yang terletak di pinggir Sungai Golok Thailand amat terkenal. Jika dari Malaysia Pekan Mundok ini terletak di seberang sungai Bukit Lata, atas sedikit pada Kg Terusan (jika dari Rantau Panjang), iaitu di jalan lama Pasir Mas - Rantau Panjang.

Mundok terkenal pada hari-hari 'NAK/NAB/NAT(kirenye pasar besar la)' IAITU HARI JUMAAT PALING TOP, DAN ISNIN. Inilah hari-hari yang popular di MUNDOK ini.(tp pakcik aku kate dah tukar harinye)

Dengan keluasan kawasan perniagaan lebih kurang dalam lingkungan 5 ekar persegi, kawasan ini dipenuhi dengan para peniaga yang menjual pelbagai jenis barangan, terutama barangan asas dan keperluan harian. Bab kate astro MACAM-MACAM ADA

Ahaa hari tuh kakak2 aku sume dah balik kl.tinggal la aku,adik n pacik kt kg.Malam tuh pakcik aku ckp esk kite g mundok(WHATS mundok..dalam hati ckp)so pakcik aku pesan just bangun awal.Esok pagi aku pOn bangun,pakcik aku ckp jom siap2 kite pegi sana.wahh aku macam ye ye je ciklan aku nih..hahah...dalam2 xpercaye tuh aku pon bersiap.

Ohhh upenye ade sepupu pakcik aku nih folo skali,kire die tuh mmg power la bab2 jalan nih.banyak ckp pulak tuh.xsunyi kerete tuh dengan potpetpotpet nye..so kami pon pergi ke sana.aku,pakcik aku.adik aku n sepupu pakcik aku 2orang...ohh hari tuh jugak kami plan nak balik kuala lipis yer.coz esok tuh aku kene balik kl..

Dalam pukul 10 lebih kami gerak ke sana..waktu tuh aku mmg xdpt imagine thats place...tbe2 sampai kt seberang sungai,pakcik aku park kete,dlm hati tertanye2 jugak la.pastuh pakcik aku kate,tuu haa Mundok..hahaha..alahai dekatnye laaa.jap aku search gambar,
ahaa macam nih la keadaanye.ohh y mcm ade kampung tuh la Mundok.kite kene menyeberangi sungai tuh je.pegi balik naik bot kene bayar RM2..so safety or x.kite kene pandai2 la yer.Tp insyaallah safety... aha dah sampai sna,barang2 kt c2 mmg murah.beza sangat ngan wakaf che yeh ade la dalam rm5-rm8...aku beli baju n baju mak kirim.ohh kakak aku kirim toto narita kat cni  sangat murah..jeans2 jugak sangat murah..we take time kt c2 only 45 minute,1 hour macam tuh je,coz nak cepat sbb lepastuh nak balik pahang pulak..ahaa mmg rase xpuas hati n lau boleh nak pegi lg kt sn.hahahahah.Pantang nampak brg mUrah la mak ekin nih..hahahha...eh cape xsuke baramg murah kan..hahha...

 (baju kuning nih cousin mak aku)                  with kak ani(cousin mak.banyak giler kakni shoping)










Muka happy ke xcited tuh..hhahaha....
Maybe next trip kite ke cni lg yer..hahha....ohhh tp hari 2 die msg aku gni

die  : ade mane?
aku : duduk kat molok
die  : haaa molok ke golok?
aku  : betul la molok.
die   : mengiyekan aje
aku  :eh molok pulak,mundok la...(hahhah,ketawa dlm hati)
die  : kekekekkekekek.......

okk fineeeeeee


 




Friday, April 12, 2013

Moksu saya kawin :PART 2


Hari Ahad ade lah hari besarnye.biase kat kelate majlis nye stat pagi sampai malam yer.biase tempat kite kul4 mcm tuh dah habis kan.aha tp bersanding mase tuh dlm kul2 mcm tuh.ohh catering utk hari tu jugak adlah superbbbbb..

aku adelah pengapit pada hari itu yer.tbe2 moksu aku suh jd  pengapit..hahha..belasah jerla.dah la baju same ngan pengantin..xpatut je rase.yerla kang tenggelam pulak pengantin nye,huhuhu..majlis adelah sgt meriah,aku pelik tgk ade org dtg pakai formal..ohh lupe hari tuh kan ahad,hari bekerje,,hehehe..




waktu rombongan belah laki dtg,OMG terkejut kite bile nampak pengantin laki tuh mcm FBI taw..aku n kakak2,adik2 n pakcik sesame berbisik.mcm2 laa kan kitorang..
see..same tp xserupa..haha.bunyi mcm pelik..alhamdulillah sumenye berjalan ngan lancar...

ahaaa mlm tuh kami pegi lagi ke wakaf che yeh.1st trip aku pegi ngan kakna n the geng. balik tuh dlm kul 1 aku g lagi ngan geng ciklan coz wakt akak aku kakngoh baru bangun..hehheh.mlm tuh 2x pegi sana.korang ade?haahah..ohh tbe2 dah nak balik terbeli seliper comel yer..hahh.


Thursday, April 11, 2013

moksu saya kahwin : PART 1

cite lame yer 24march13 ari tuh...hhehe...moksu aku kawin..alhamdulillah sumenye berjalan dengan lancar.so kami sume gerak balik ke kota bharu kelate..mak ayah n adik2 aku balik dulu . Aku kakngoh n ciklan balik same,then family kakna 1 kete.hoh meriah ok.

aku 1st time direct kl-kelate,aku rase lame giler baru cmpai.waima aku xdrive rase jgk la kekejangan otot tuh .bertolak malam,cmpai2 eh dah pagi  sabtu upenye..so sabtu mlm adalah akad nikah.biase nenek aku lau kenduri2 kt kg nih wat catering je senang keje.mlm tuh mkn ayam percik terbaik from kelate,cedap taw.korang ade ke kenduri2 nikah dpt mkn ayam percik?hahahh...

aha waktu akad nikah tuh 1st time ok aku jumpe tok kadi y tergagak2 melafazkannye.ade la dlm 3x,die slh bace.mst pengantin lelaki dh hilang neves waktu tuh.aku  xhabis2 dok gelak je..myb tok kadi baru kot..


Biase lau balik kelate xsah kalau x ke wakaf che yeh yer. korang nak taw kg aku n tempat tuh amek masa dlm 10minit mcm tuh je.dekat je ok.tp time2 raye,lau nak masuk boleh jd 1jam.hoh.aha mlm tuh jugak selesai kenduri aku folow akak aku kakna p sane.malam pertama kami ke wakaf che yeh adalah untuk mencuci mate dan berjlan saje..mase tuh kakna bwk mak n ayh mertua die y 1st time dtg ke negeri cik siti wan kembang nih..so eksaited nye bkn main yer..hheh..



with my mask

aishhh lame nye  xsinggah di sini..huhuhu...aa nk kate buz tuh xla kan.tp intenet ni kdg2 slow je.

aku sejak 2 menjak nih dah jatuh hati la kat mask nih.bile pakai aku rase syok je.aa amek kau die buang sume2 ko punye blackhead,bulu2 roma kt muka tuh.tp bile bukak tuh sakit ckit je pon.ramai org ckp mask nih ok kan.so why not la kite try kan.murah je pon rm5.tp kat daiso je ade jual taw..tempat lain aku xsure la.bile pakai sekali rase nk pakai hari2..hahha..

u must try ok..tata..its me..hehheh..ups terbalik pulak