Sunday, December 11, 2011

my handphone

u all skg pkai hp ape eh?samsung galaxy ker?iphone ker?public phone ke?tepon umah ke?aaa macam2 la skg jenama and model hp y latest kan..ade y touch2 la.ape la.hp pon dah seiring jugak eh ngan pembangunan negara kita nih..bagus..ini menampakkan lagi keberhasilan teknologi tuh..

cakap sai hp nih,di klgn kiter nih mst dah 3,4 kali jugak tukar hp kan.biaselah masalah y palingketara sbb rosak la kan...

dulu2 ingat lagi nak kol nih biase pakai tepon umh,mase tuh mane ade hp nih.nak bergayut ngan bf ke tepon umah tuh la.sampai penah 1 kes ex aku nih kol pakai tepon umah die sampai melambung2 bil nye..last skali ayah die kol numb umh aku..nasib waktu tuh aku y jwb..hehe..ok tuh citer lame..tp siyes la dulu aku dok hostel skali dpt blik umah,tepon umh berbunyi mest utk aku.. agaknye aku waktu dulu2 comel kot.femes uhh.haha...jgn geli yer..past is past..auww

korang biler start ade hp eh?aku pas abis f5..raseye dlm taun 2004 la.ayah aku la blnje.tp hp biase2 je..waktu tuh nk beli simcard pon mahal lg.tp sampai skg au still gune numb fon y same.xpenah tukar..hebat kan aku..n ini adalah hp aku y pertama..aku rase la.

its nokia 1100 kan?haa ni la 1st hp aku..pas pade tuh aku xpenah bli hp baru,kecuali beli hp dr akak aku.kire hp y die dah gune la.

cute kan?pastuh dah ade bf konon tukar2 hp la,last2 xtaw dah mane hp nih coz die bg aku gune phone die kan.tp xingt la phone mane.ok pas2 hp rosak,and bf aku bg gune hp nih pulak.Tp xsure aku gune sbb ape la.haha.

ok..pas2 rosak.pas2 aku gune hp akak aku lak.die suh byr separuh an.aku xpe la gune lu ade duit bru byr.alaa hp sabun tuh.y gemok tuh.haa hp tuh lamer gak la au gune.
ok then hp nih rosak,aku g track in.hahha.pas2 aku gune hp xprees music kebetulan hp tuh abg aku bg kt ayah aku,tp aku gune.kire hp tuh pon dah lame abg aku gune.n noe hp tuh ade lg tp skrin die rosak,kene tekan baru hidup,xkan nk tekan2 memanjang sakit tgn aku.

pas2 haaa amek kau xde hp la aku.waktu nih terpikir2 nk simpan duit coz nk beli hp baru.tup2 blik kg,upenye ayah aku ade 2 hp.kire phone lamer die.cume xde betry la.ok la betry aku beli murah jer an.n aku rase hp nih tahan gler.tp xde la kaw nk mms ngan pakwe ke 3g ke ape.asal leh gune wat kol n msg sudah..hahah...tadaaaa


..........................................haaa y ade love tuh tentu la numb org y tersayang..............................

lepas nih hp ape la pulak aku gune eh..ok simpan duit dr skg..berazam..piwit..
tp lau ade org nk bg prezent hp kt saye ..saye lagiiii sukeeeeeeee....ehem3.....

\


Friday, December 9, 2011

OHH MY ENGLISH


so how we can improve our english?there are many ways.myb..
  1. listen to the music...i likeeeee....
  2. reading newspaper(the star,new straits times),myb novel..my lecturer always advise about this one
  3. and how about ME?.....haaha..

hahaahh...love this oxford dictionary very well..bought 0n 2009 at Usm...
if not sleepy yet,so try to get dictionary before sleep..and now feel like to sleepp...huh
thanx you..

Thursday, December 8, 2011

rindu

rindu kat cape pulak nih mak ekin uit..ade la..rindu sangat2 kat die..die cari rezeki ok.

nanti bile sume dah setle aha lepaskan la rindu tuh yer..cewah..hahhaha...agak2 die rindu kat aku x eh..mst la rindu jugak kot..hohoho....miss u gler2 la sayang...



Tuesday, December 6, 2011

senaman

pehh baru 2 hari pegang cangkul habis 1 bdn aku nih sakit.macam pecah lemak tuh..lau dlu sekolah2 ade merentas desa kan habis 1 bdn sakit kan.mcm tuh la aku rase

kali nih,senaman aku mudah jer haa.bersihkan kawasan umah.amek kau licin dikerjekan aku.best jugak lau dah lame xwat keje macam nih.berpeluh jugak la..eh anak2 muda skg,ade lg ke pgg cangkul nih haa...cewah mentang2 aku pgg eh..hahah

kire kawasan umah aku nih bersih dahla.pas2 bile dah bersih2 , jiran bujang y dok sebelah umah nih haa, amik port parking kete baik jer.parking la leklok kok ye pon ....alahai..

jom tgk:

ahaa bersih x?bersih x?piwit....hhehe

Thursday, December 1, 2011

ikan percik

ehem..ehem..hari ni aku bkr ikan.wat ikan percik..ayah aku ckp aku bab2 bkr nih bg kat aku la..why?why?coz aku sgt expect bab2 membakar nih..start from hidup kan api sampailah siap..terer kan aku..hehe..korang pandai ker..heheh..tp gune arang yer lau gune y kayu api tuh aku xpNDAI LA...

mak aku pulak lau wat kuah percik nih mmg terbaik la..best sgt..ori dari kelate tuh..
selalu gak wat ayam percik..

bile time membakar je aku dok sorang2 je.xde pon org dtg menjenguk..ko taw,letis jugak la time membakar tuh..nasib KU PENYABAR ORG NYE..EHEM..UNTUNG LAU WAT MENANTU NIH..haha..tp lau ade ank sedare aku, dorang dtg2 la jenguk tnye aku wat ape kan..nk jer aku suh jage kan ikan/aym y dbkr tuh..haha..nasib ngkorang kecik2 lg..so td notebook teman aku..n ape aku dah wat...tgk ehh..haha

aku y gedik...

dah ciap...

saat ikan direndam dlm kuah percik

tadaaa sume ciap..peh jom mkn sume...


its school holiday n i....

of coz la i pon cuti jugak..tp y best gaji masyuk...hehehhe...so dok umah.makan mak masak..uhh sedapnyeee..gemok la aku gnih..korang dpt x mcm aku?hehhe...
uhh best kan..kan..kan...hahhah



Saturday, October 22, 2011

berdiri di atas kaki sendiri

wah2...berdiri di atas kaki sendiri lau berdiri atas kaki org lain xleh eh?hahahah
wah ayat tuh stand for BERDIKARI la kan....haaa aku mmg seorang y berdikari.mane x nye masuk form 1-5 dah duduk asrama.pehh basuh baju sndiri,iron baju sendiri n sumenye sendiri.
ayah mak aku pulak seminggu sekali mesti dtg...walhal umah aku ngan hostel tuh dekat sgt..tp stil dok asrama..berdikari kan aku..n tiap2 minggu feel sedey je nak balik hostel..biase la aku kan anak y manje...then form 6 dok umah..sbb ayah aku xbg dok hostel.ok la best la.sbb tuh result stpm aku gempaq coz dok umh.xyah pk2 lapa ke,nk mkn megy ke,nk basuh baju ke..bestt..

pas2 dah result gempaq ofcoz la dpt masuk u..amik kau terus tercampak kt utara nuh..peneng..huuu lg feel sedey tuh dtg beb..huahuhauhua..3taun dok sane mmg aku betol2 berdikari la..pakwe pulak jauhhhh nun di sana..mmg everything sendiri la.nk blik kg ke apeke haa naik la bus g terminal nuh...tp membe ade moto ok la kan..i love u niesa n lia...korang best...

now dah keje still berdikari la kan.tp ok la coz kakak,pakwe sume dekat..sakit2 ke ade la org dtg bawak kfc..thanx awak..hahah..awak mmg best coz ari tuh 1 plastik awak bwk strepsil tok saye..ahahha..terus sakit tekak hilang..


aaa kalo nk ikotkan cite pasal berdikari nih leh cipta 1 novel kot..ahahah...kdg2 my sayang lau die kusus lame2 tuh die tinggal la moto kat aku..n senang ckit la nk jaln2 kan.mmg la bkn aku y bwk moto tuh tp rumate aku la..aku sopan kan susah ckit nk bwk moto..huahuhau..(padahal aku xreti bwk kt jln besaw2) stakat bk kt taman2 tuh ok la.

now aku nk kua,moto xde ape xde,pakwe xde.so aku n rumate ku nk bersiap sedia g subang perdana naik bus..1st time sejak dok umh sewa nih nk nek bus...aaa nt aku continue la..bye2..moga2 cepat la bus tuh..

........................continue..........................

ok la dah sedap menghabiskan duit leh la sambung kembali yer..haha..padahal beli ape la sgt kan..ishk korang taw x bus rapid kl tuh dah kene touch by card..eh xkan la touch pakai kertas kan..huhu..dah xnk cash taw..nk xnk td melayang la rm10 tp share 2 la...huhu...aha korang ade ke kad tuh?aku ketinggalan ckit la yer..

td nk balik tunggu bus lame betol.drp x lapa terus lapa ta..ishk..eh bkn ke tajuk entry aku pasal berdikari ke..haha..tersalah topik lak..hahai..tp betol la kita kt dunia nih mmg sentiasa n saling memerlukan..lau xmemerlukan sape2, haa ko hidup la kt dunia ko sendiri..so aku hapy ngan org2 y ade kt sekeliling aku..







slow conection

ok sejak 2menjak nih apsal la celcom bb nih slow sgt.xpaham aku
RI TUH upenye aku byr tok 3bln bil bb nih.jd mmg bulan nih aku xshoping lgsung..kesian aku,hohoho...xhabis2 ngan bodband la.

now xsabar nk tunggu raye aji..knp?knp?sebabnye bulan tuh adalah bulan y best...nk taw lg nape..sebabye ade la...

macam biase la dah nk stat school holiday nih macam2 aktiviti ade kt tempat aku tuh..

1st-29 n 30 okt ade open day..lauch our noble kids
2nd-4nov..before cuti raye aji ada 2nd report card day..jumpe parents lg
3rd-12nov..go to pd..
4rd-19n0v...our graduation day/concert

......then school holiday....

so sejak 2menjak nih mcm buz la..atau aku saje2 wat buz..actually our preparation for concert macam sumenye dah ok.the children have a good memorize...nt teacher blanje..alaalla..sweetnyee teacher..

now i still looking for a good job..so i always workhard for that..murahkan la rezeki Mu Ya ALLAH...AMIN....

DAH LAME AKU XPUBLISH PIC AKU KAT CNI EH..HAHAHH...malu la sbb aku kan comey..hah..sila muntah..

okla y kt bawah nih pic waktu 1st report card day..june x clap aku.we need to do project about planet and finally its done..ok la cantik la model2 kt bwh nih..hahahh



ok la tgk la puas2 yer..peace



Monday, October 3, 2011

celcom broadband

senyum dulu..peace..hahahha
knp?knp?sbb saye dah pakai broadband dan lepas nih sye blh update selalu diari saye nih..
saye continue y kakak sye punye je.n sbb sy nk gune sy kene byr untuk 2bln tuh la.lau amik y baru pon still the same price kan..ok la line kt umah sewa nih laju jugak..

so budget shoping for this month turun ckit yer...hahahhahahahah...gelak puas...

thats all kot..xsbr nk tunggu 051111

Saturday, October 1, 2011

1 yaer ago...

assalamualaikum w.b.t...
uishh lame nye xsinggah disini.rindu sangat,& nasib baik ingat lagi pasword nih..
persoalan pertama,mesti nak taw aku skang wat ape la setelah sekian lame menghilangkan diri,setelah tamat pengajian di usm dulu..actually aku masih berdiri di bumi malaysia ini..wah..xde servis la nk akses intenet..laptop aku pulak dah tunngu mase je tuh nak kene beli baru..huhuhu

aku skang sudah bekerja,tp keje biase2 je la..stakat nk shoping,karoeke, tuh on je..hahahai,tetapi masih mencari kerje y setaraf dengan aku la..sabar yer semue.insyaalah ade la rezeki aku tuh.tp aku nak ckp aku happy..why?why?coz ade

korang semue ape ce..cube cite cube cite..same mcm aku gak ke,dah lame xupdate blog tuh..hahahaah.

lastly nak ckp..aku mis all kawan2 aku taw..ummuahhh